Vandaag neem ik jullie mee naar één van de mooiste streken van Vlaanderen, de Vlaamse Ardennen en laat ik jullie genieten van een mooie wandeling in en rond Sint-Lievens-Esse. Deze wandeling vind je trouwens terug op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen, waar je de wandeling kan downloaden, maar evenzeer de wandelkaart met alle nuttige informatie voor onderweg kan bestellen.

Starten doe je van op het Sint-Lievensplein in Sint-Lievens-Esse, waar je je wagen gratis kan parkeren in de nabijheid van de kerk en de familiebrouwerij Van Den Bossche. In totaal moet er acht kilometer gewandeld worden over grotendeels verharde wegen, maar af en toe moet je ook enkele stroken onverharde wegen trotseren. Daarom is het, vooral na regenweer, aan te raden om aangepast schoeisel te dragen.

De te volgen weg is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes met een groene opdruk voor de lus vanuit Sint-Lievens-Esse en met een blauwe opdruk voor de lus vanuit Sint-Antelinks, een wandelroute die perfect aansluit bij de wandeling die ik hier bespreek.

Wie naar hier komt om te wandelen doorheen winkelstraten en langsheen historische gebouwen is er aan voor de moeite. Hier geniet je van de rust en de stilte, van de schoonheid van de natuur en van de fauna en flora die je onderweg tegenkomt.

Geniet onderweg van:

  • de Sint-Lievensbron
  • het Duivenbos
  • het dorpsplein van Steenhuize-Wijnhuize
  • Kapel Ter Schreien
  • de vele mooie vergezichten

Tips:

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen en in het bijzonder aan Dhr Bram Elewaut.
Info betreffende de foto op deze pagina: © Ryckaert Gino.