bloesemroute april 2011 005Een wandeling met twee opties, zo zou je deze perenboomgaardwandeling kunnen omschrijven; want je hebt steeds twee keuzes: ofwel doe je de wandeling in de maand april op het moment dat de boomgaarden volop getooid zijn in bloesems; ofwel doe je deze wandeling in het najaar en dan ben je getuige van de vele takken die doorbuigen onder het gewicht van de miljoenen rijpe appels, peren en kersen. Aan jullie de keuze, maar wat je ook kiest, je zal volop kunnen genieten van dit unieke schouwspel.

De tocht is 8,5 kilometer lang en start vanuit het centrum van Zepperen, een deelgemeente van de stad Sint-Truiden. De deelnameprijs bedraagt slechts 1 euro en wat ook belangrijk is om te vermelden is, dat omwille van het parcours deze wandeling enkel geschikt is voor sportieve buggy’s en heel moeilijk is voor rolstoelen.

Meer info omtrent deze wandeling en tal van andere activiteiten in en rond Sint-Truiden vind je terug op hun website. Ook deze pagina kwam tot stand met de goedkeuring van de Dienst Toerisme Sint-Truiden, waarvoor mijn dank!