P1080009 P1080040Als bezoeker of toerist verken je het liefst van al een stad overdag en bij de stad Sint-Truiden is dat ook niet anders. Heb je toch interesse om deze stad overdag te ontdekken, dan raad ik jullie aan om deze informatie te lezen. Hier, op deze pagina wil ik jullie echter laten kennismaken met een ander evenement,namelijk een avondwandeling welke je meeneemt langs 12 verlichte monumentale sites en architecturale bakens doorheen de stad welke doorgaat onder de naam Sint – Truiden by lights.

Deze avondwandeling is reeds op 12 september gestart en loopt nog tot en met 23 november. Vlug zijn is dus de boodschap. Deze avondwandeling is volledig gratis en loont zeker de moeite om de stad te leren kennen vanuit een ander standpunt, waarbij de verlichte plaatsen zeker de moeite zijn om vast te leggen op je geheugenkaart van je fototoestel.

Iedere vrijdag, zaterdag en zondag blijven de monumenten een drietal uur verlicht van zodra de zon is onder gegaan. Andere sites zijn permanent verlicht, waaronder de abdij, maar speciaal tijdens deze Sint-Truiden by lights worden er foto’s van het Cosmopolitan Chicken Project op de audiotoren geprojecteerd.

Wil je meer info omtrent dit evenement, neem dan vlug een kijkje op de website van de stad Sint-Truiden. Deze pagina kwam tot stand dankzij de goedkeuring van de Dienst Toerisme Sint-Truiden, waarvoor mijn dank!