mol De Witte Mol is gelegen in de prachtige Galbergen en is toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Dit moderne dienstencentrum zorgt voor de opvang en de begeleiding van mensen met een zware handicap en hun familie.

Hoofddoel van deze organisatie is om deze bewoners een zo aangenaam mogelijk leven te laten leiden en dit door het welzijn van personen met een handicap op een deskundige wijze te bevorderen. Sommige bewoners mogen zelfs zelfstandig op het niet omheinde domein rondlopen, maar voor allen die er verblijven betekent De Witte Mol hun thuis!

Er zijn twee startplaatsen voorzien: De eerste start aan de Galbergen waar je een wandeling kan maken van 2,9 kilometer. Deze is bewegwijzerd door middel van borden met daarop een wit en blauwe pijl en een rolstoel. De tweede start aan de 15 Kapelletjes, waar je de keuze hebt uit een wandeling van 4,7 of 5,7 kilometer. Deze tochten zijn bewegwijzerd door middel van borden met daarop een wit en rode pijl en een rolstoel.

Langsheen het parcours zijn verschillende rustplaatsen voorzien en zijn er verschillende horecazaken in de nabije omgeving waar men nadien een hapje en een drankje kan nuttigen; of gewoon ook even gebruik kan maken van het toilet. Vergeet ook niet om even halt te houden onderweg en te genieten van dit prachtig stukje natuur.

Praktisch:

  • Info: Dienst voor Toerisme, Oud-Gemeentehuis, Markt 1A, 2400 Mol
  • Telefoon: 014 / 33  07  85
  • Mail: toerisme@gemeentemol.be

Met dank aan de Dienst Toerisme Mol

Met dank aan de Dienst Toerisme Kempen

Info betreffende de foto: © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen en de foto werd genomen door De Backer Mie