Voor deze nieuwe pagina op mijn website neem ik jullie graag mee naar Vlaanderen, de noordelijke deelstaat van ons landje, waar men officieel Nederlands praat. Dit stukje België bestaat uit deze provincies: West- en Oost-Vlaanderen; Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg en het Brussels Hoofstedelijk Gewest. Een prachtig stukje Vlaanderen bevolkt door ons, Vlamingen, echte familiemensen die geboren zijn met een steen in hun maag, maar tevens ook echte Bourgondiërs zijn.

We houden ervan om lekker te eten, alleen of met vrienden en familie. En liefst van al opteren we om samen uit eten te gaan. Lekker en gezellig de voeten onder tafel schuiven en een keuze maken uit de menu die de ober of serveerster ons met een mooie glimlach aanbieden. Een moment van stilte aan de tafel verklapt dat eenieder in ons gezelschap volop aan het beslissen is om de juiste keuze te maken.


Elke dag een nieuwe oogst aan heerlijke, verfijnde gastronomie.


Sinds 26 oktober van vorig jaar is de gemeente Assenede een restaurant rijker geworden.

Restaurant Oogst biedt gastronomische gastvrijheid aan in een groen kader.

Hier kan je komen genieten van een unieke en culinaire beleving tijdens de lunch of diner; en bij mooi weer kan je gezellig tafelen op het terras. Wanneer je ook komt of waar je ook verkiest om te eten, Chef Axelle en haar team staan garant voor een onvergetelijke herinnering.

Chef Axelle ziet haar droom werkelijkheid worden na een opleiding op Hotel- en Toerismeschool Spermalie, gevolgd door werkervaring bij verschillende gerenommeerde restaurants. Restaurant Oogst ligt in de streek waar ze is opgegroeid; en in deze sfeervolle en jonge zaak verwelkomt Axelle iedereen van harte en laat ze al haar gasten genieten van al datgene dat het restaurant te bieden heeft.

Kom genieten van het maandelijks menu, dat bestaat uit 5 gangen; maar natuurlijk kan je zelf beslissen hoeveel gangen u wenst te eten. Alle ingrediënten zijn seizoensgebonden en van de beste kwaliteit; waardoor Chef Axelle en haar team nog creatiever te werk kunnen gaan om jullie smaakpapillen met culinaire kunstwerkjes te verwennen. Op vrijdag-, zaterdagavond en zondagmiddag kan je enkel kiezen voor het 3-, 4- of 5-gangen menu.

Op maandag-, donderdag- en vrijdagmiddag wordt een 2-gangen lunch geserveerd. Op zondagavond kan je genieten van “steak-friet”. Niet zomaar een steak, maar speciaal voor dit nieuwe concept van Sunday steak, heeft Axelle een Greenegg aangeschaft, wat de smaak van de steak alleen maar ten goed komt. Elke week wordt gekozen voor een ander soort vlees, andere garnituren en heeft u de keuze uit 2 sausjes, frietjes en mayonaise en dit voor de prijs van slechts 28 euro.


 

 

Restaurant Oogst

 

 


Prijzen:

Lunch: €35
2 gangen: €45 met wijnarrangement: €60
3 gangen: €50 met wijnarrangement: €75
4 gangen: €60 met wijnarrangement: €90
5 gangen: 70€ met wijnarrangement: €105

 

Openingsuren:

Open van donderdag tot en met maandag: ’s middags van 12.00 tot 13.30 uur en ’s avonds van 19.00 tot 20.30 uur.
Gesloten op dinsdag en woensdag.

Heeft u allergieën of andere wensen gelieve dit op voorhand te melden zodat wij u een aangepast menu kunnen serveren.

Reserveren kan enkel telefonisch op het nummer 09 / 329 32 21.
Restaurant Oogst vind je terug in de Waalpoelstraat 20; 9960 Assenede.
Email: info@restaurantoogst.be

Bron: website restaurant Oogst.
Met dank aan chef Axelle van wie ik deze tekst mocht publiceren op mijn website.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Fiebe de Muynck.