Wanneer ik een pagina aanmaak over ‘Pycke zot’ denken jullie wellicht aan het kaartspel, waarvan de oudste sporen in Europa terug gaan tot de 14de eeuw; en waarbij de zwaarden, schoppen of pieken symbool stonden voor de adel of militaire stand. De afbeelding die je terugvind op de ‘Pycke zot’ verwijst naar Ogler of Hogier, vazal van Karel de Grote. Tot zover het stukje geschiedenis dat ik jullie even wou vertellen.

Meteen gaan we terug naar het heden, want ‘Pycke zot’ is ook de naam van de nieuwe troef voor de stad Gent op culinair vlak. Tweelingzussen Johanna en Yassin Pycke, zijn reeds lang aan het werk in de horeca en proberen nu hun droom waar te maken met Pycke zot, gelegen in de Sint-Salvatorstraat 129 in Gent en vlakbij Dok Noord.

Hier is iedereen steeds van harte welkom. ’s Middags kan je lunchen en ’s avonds kan je er gezellig en lekker dineren; en op vrijdag- en zaterdagavond duurt een Pycke zot-avond net iets langer dan gewoonlijk. Passeer je de zaak in de vooravond, dan kan je er steeds terecht voor een (alcoholvrij) aperitief met hapjes. Uiteraard ben je hier ook welkom om gewoon iets te drinken en dat kan vanaf 11.30 uur tot aan sluitingstijd. 

Je kan kiezen uit een ruim aanbod van wijnen per glas en van verschillende bieren uit een flesje of van het vat getapt; of proeven van de huisgemaakte limonades, enz…

Openingsuren

Maandag tot vrijdag: 11u30 tot 15u & 17u30 tot …
Zaterdag: 17u30 tot …

Woensdag & zondag gesloten

Keuken open: 12u-14u & 18u-21u
(zaterdag enkel van 18u tot 21u)

Locatie

Sint-Salvatorstraat 129
Gent (maps)

pyckezot@gmail.com

tel. 09 335 33 63
(reserveren kan telefonisch en via het formulier op hun website)

Lunch

Van 12u tot 14u
Dagvers buffet met wisselend aanbod van salades, soep, dips… Ook mogelijk om mee te nemen.

Diner

18u tot 21u
Ons motto op de kaart is even simpel als duidelijk: ‘Eet normaal bij Pycke zot’. Wij bieden altijd vers bereide Belgische maaltijden, met keuze uit 2 vegetarische, 2 vlees- en 1 visgerecht. En nog deze guilty pleasure voor de liefhebbers: we serveren ook verse kroketjes.

Café

Van 11u30 tot …
Johanna kiest het bier, Yassin de wijn… Het gevolg laat zich raden: een wisselend aanbod van lekkere én betaalbare wijnen, verschillende lokale bieren enz…

Met dank aan Johanna en Yassin, uitbaatsters van Pycke zot, van wie ik de toelating kreeg om deze pagina aan te maken.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Pycke zot