Sta me toe jullie mee te nemen naar het noorden van de provincie Limburg, een waar paradijs voor ruiters, menners en paarden. Naast knooppunten voor de fietser en de wandelaar bestaan er nu ook knooppunten die je meenemen door de paarse heide, over open vlaktes, door schaduwrijke bossen en langsheen vijvers en landduinen. Daar bovenop komt dan nog de eerste ruitertunnel van Vlaanderen, een hindernissenparcours en doorwaadplaatsen. Tot slot wou ik ook nog vermelden dat het Limburgse netwerk naadloos aansluit op de Nederlandse en Antwerpse ruiterpaden.


Paardvriendelijk pauzeren.


Op één van de vele pleisterplaatsen met fris water voor je viervoeter kan je relaxen. Daarnaast liggen heel wat restaurants en cafés, met minstens één bindbalk in het blikveld van de ruiter, op minder dan een kilometer van het routenetwerk.


In het zadel.


Een gratis ruiterkaart geeft je een overzicht van de knooppunten, de pleisterplekken, de cafés en logies. Deze kaart vind je in alle paardvriendelijke logies en cafés, en tevens in de toeristische infokantoren. Ok je kan ook surfen naar paardenprovincie.be, waar je alles digitaal kan ontdekken.


Galoppeer door Bocholt en Peer.


Ontdek de EQUIDROOM: 24 kilometer door de mooiste bossen en open velden, pauzeren aan een pleisterplaats met bindpalen en banken en actie op een hindernissenparcours. Langs deze ruiterlus met bijna allemaal onverharde paden vind je ruitervriendelijke cafés en logies. Je hebt de mogelijkheid om op twee verschillende locaties te starten: Breugelhoeve in Peer en Watermolen in Bocholt. Voor meer info: +32 11 61 16 02 of www.toerismepeer.be.

Bron: Altijd welkom in Limburg – Gratis Vakantiegids 2018.
Met dank aan de dienst Toerisme Limburg en in het bijzonder aan de Heer Ronny Luyckx.
Info betreffende de foto op deze pagina: Copyright © Peter Baas, Anneleen Mengels, Monique Bogaerts, Luc Daelemans, Toerisme Limburg vzw en Provinciebestuur Limburg.