Speciaal voor elke dierenliefhebber, die er af en toe eens op uittrekt met zijn trouwe viervoeter, heb ik op deze pagina een oplijsting gemaakt van enkele leuke tips en ideeën. Starten doe ik met de hondenloopweides, welke je tegenwoordig in heel wat verschillende gemeenten kan terugvinden. Hier kan je trouwe metgezel zich helemaal uitleven. Via deze link kan je alle hondenweides in de Leiestreek ontdekken.

Waar je hond ook van houdt is af en toe wat afkoeling in het water. Dit mag natuurlijk niet zomaar, maar enkel op daartoe voorziene plaatsen, zoals op de hondenzwemplaats aan de watersportbaan in Gent. Hier is een afgebakende zone voorzien waar de honden vrij mogen zwemmen. Ook in De Balokken vinden honden een aangename verfrissing in de vijver op de hondenweide. 

 


Op stap met je trouwe viervoeter


 

 

Een jaarlijkse traditie is de hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve. Tijdens dit evenement lopen de honden vooraf een korte afstand, om dan aansluitend te zwemmen over een oude Leie-arm. Noteer alvast de tweede zondag van oktober in jullie agenda.

Leuker dan een daguitstap is natuurlijk een verblijfplaats vinden, waar je als baasje samen met je hond kan logeren. In de Leiestreek zijn er diverse logeeradresjes, waarbij sommige logies zelfs voorzien zijn van een extraatje.

In de Leiestreek vind je heel wat creatieve hotspots, speciale plekken, pop-ups of events die je zeker niet mag missen; en via deze link vind je heel wat Leiespots waar je viervoeter van harte welkom is.

Bron: website Toerisme Leiestreek, waar je naast de bovenstaande informatie, ook heel wat wandelroutes en wandelnetwerken in de Leiestreek vind, die je samen met je hond kan doen. Maak je keuze en geniet van de uitstap!

Met dank aan de dienst Toerisme Leiestreek en in het bijzonder aan Mevrouw Katrien Six en Mevrouw Margot Lecluyse.

Info betreffende alle foto’s op deze pagina: Copyright © Toerisme Leiestreek vzw.