Corona heeft ons leven veranderd, en niet enkel in de negatieve zin. Neen, sinds we geconfronteerd werden met die ongekende vijand, zijn we met zijn allen, van zodra het weer mocht en kon, naar buiten gekomen, op zoek naar de natuur om talloze wandelingen te maken. Mensen die reeds een viervoeter hadden, en mensen die er in die periode een gekocht hebben, kwamen massaal naar buiten om zowel in eigen streek, maar ook in andere gebieden, samen te kunnen genieten.

Dankzij een mail van de dienst Toerisme Limburg, is er nu een oplijsting gemaakt van alle mooie plekjes waar je samen met je hond kan genieten van een deugddoende wandeling. Natuurlijk zijn er wel enkele regeltjes die jullie moeten opvolgen, maar dit heeft dan als doel om de beplanting in de natuur te beschermen. Bovendien zijn er tal van plaatsen waar jullie trouwe viervoeter zich naar hartelust kan uitleven.

Via deze link kom je terecht op de pagina waarop alle plaatsen in de mooie Limburgse natuur opgelijst staan. Hier geldt ook de regel dat de honden in de natuurgebieden steeds aan de leiband moeten tijdens de wandeling; maar in de meer dan 30 hondenlosloopzones kan je hond zich volledig uitleven van zodra de leiband wordt afgedaan. Veel wandelplezier.

Bron: mail van Visit Limburg, editie mei 2022.

Met dank aan Visit Limburg en in het bijzonder Mevrouw Kristien Duchateau.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Toerisme Limburg.