malleDeze kinderactiviteit voor avontuurlijke kinderen, welke een leeftijd hebben tussen 5 en 10 jaar, gaat elke tweede zondag van de maand, met uitzondering van de maanden december en januari, door op het Domein de Renesse, Lierselei 30, Malle, waar je als volwassene het kasteel en het park kan bezoeken.

Tijdens deze kindervertellingen is het de bedoeling dat de kinderen in een groep van maximum 25 personen en onder begeleiding van een vertel(l)(st)er doorheen het park stappen.

Onderweg beleven  ze dan de avonturen van boswachter Zander en gravin Anemoontje en komen ze tegelijkertijd ook meer te weten over de natuur, de geschiedenis van het kasteel en het domein. De kostprijs voor deze activiteit bedraagt 3,00 euro per kind en is gratis voor de volwassenen die hun kinderen vergezellen.

De kindervertelling start om 14.00 uur of op afspraak. Natuurlijk kan je deze activiteit ook elke dag individueel doen, met behulp van het verhaal- en doeboekje; want onderweg moeten er natuurlijk tal van leuke opdrachten uitgevoerd worden en op het einde van zowel de groepsactiviteit of de individuele wandeling wacht eenieder een beloning. Reserveren doe je best via info@domeinderenesse.be of telefonisch via het nummer 03 / 311  55  91. Of via Toerisme Malle (zie onderstaande link).

Tip:

Deze kinderactiviteit is alvast een leuk idee voor een groeps- of klasuitstap, een familie- of verjaardagsfeestje, of gewoon zomaar! Kan ook gecombineerd worden met een picknick. Bestel vooraf een picknickmand!

De openingsuren van het domein: van maandag tot vrijdag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur. Tijdens de schoolvakanties enkel open op maandag en donderdag. De zaterdag is het domein gesloten en de zondag geopend van 14 tot 18 uur.

Het Domein de Renesse is tevens toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Met dank aan de Dienst Toerisme Malle!

Info betreffende de foto: © RL de Voorkempen en de fotograaf van dienst is Van Looveren Kobe