België is een bierland, en daar zijn we trots op. Maar wist je ook dat er in ons land nog maar zes authentieke trappistenbieren zijn, die worden onderworpen aan strenge regels. Bovendien zijn ze ook stuk voor stuk hemels lekker. Ben je van plan om naar Westmalle af te zakken, dan moet je zeker eens proeven van de Dubbel, de Tripel of de Extra. Ben je benieuwd naar het leven van de trappisten, maak dan eens een ommetje ronde de abdij, terwijl je ondertussen alles kan zien op http://atww.be.


De Trappisten achterna.


Het trappistenpad start aan de abdijdreef in Westmalle aan knooppunt 99. Vervolgens gaat het in een lusvorm verder via de volgende wandelknooppunten: 1 – 98 – 97 – 89 – 36 – 35 – 33 – 34 – 37 – 38 – 39 – 32 – 30 en 99. Om 14.00 uur krijg je de kans om eens binnen te piepen in de abdij, tijdens de none, wat zoveel betekent als een korte dienst. Van zodra je op start met de wandeling zal je betoverd worden door het prachtige erfgoedlandschap Vlaanderen.

 

Opmerking:

liever toch fietsen dan wandelen? Ga dan voluit voor de Trappistenroute en fiets van de abdij van Westmalle naar het trappistenklooster in Brecht. Aan jou de keuze of je onderweg wil genieten van het lekkere gerstenat. In totaal moet je 44 kilometer trappen, tenzij je kiest voor de ingekorte route van 30 kilometer. Wees gerust, de zeskantige bordjes zorgen er onderweg voor, dat je nergens verloren fietst.

 

Alle informatie kan je bekomen bij:

Toerisme Malle
Antwerpsesteenweg 246, 2390 Malle

03 / 310  05  14 – toerisme@malle.be
www.toerisme-malle.be

 

Bron: vakantiegids De Kempen, editie 2019.

Met dank aan de dienst Toerisme Antwerpse Kempen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Toerisme Provincie Antwerpen en de foto’s werden door Mie De Backer.