grobbendonkDeze unieke fietstocht heeft een totale afstand van 50 kilometer, maar onderweg zijn er diverse verkortingen mogelijk voor diegenen die dat willen. De tocht start aan de Troon in Grobbendonk en is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes met daarop de vermelding “Watermolenroute”.

Voor wie zelf niet over een fiets beschikt, of voor wie zijn fiets niet kan meenemen is er een fietsenverhuur bij het VVV/Toerisme Grobbendonk, Kabienstraat 2A in Grobbendonk. Neem vooraf een kijkje op hun website voor alle details en prijzen:  http://www.grobbendonk.be.

Deze fietsroute slingert zich van de watermolen van Grobbendonk, een dubbele onderslag-watermolen, die terug te vinden is aan de samenvloeiing van Kleine Nete en Aa, ooit nog op het vinyl gezet door Margriet Hermans, door de vallei van de Aa naar de watermolen van Tielen, eveneens een onderslag-watermolen en terug. Onderweg kan je je uitgebreid genieten van heel wat stukken ongerepte natuur in de  Kempen. Naast de twee watermolens, waarvan die van Grobbendonk nog steeds in bedrijf is, kom je ook langs het Diamantmuseum van Grobbendonk en de Heggekapel in Poederlee.

Mogelijkheden om een stop in te lassen om wat te drinken of om een hapje te eten zijn er voldoende in Gierle, Poederlee, Pulle, Grobbendonk en Herentals. Heb je de kinderen ook meegebracht, breng dan zeker en vast ook eens een bezoek aan Watercentrum Hidrodoe in Herentals: hier kom je alles te weten over water dankzij meer dan 100 leuke en leerrijke experimenten. Wil je er alles over weten, klik dan even op deze link : https://www.langsvlaamsewegen.be/hidrodoe-een-waterparadijs-in-herentals/

Zin om hier wat langer te vertoeven? Dat kan in Aldhem in Grobbendonk, een prima gelegen viersterrenhotel in de Kempense bossen. Blikvangers zijn de luxekamers, het klasserestaurant, het zwembad met whirpool en de sauna en Turks bad. Prijs per persoon per nacht in een dubbele kamer met inclusief ontbijt start vanaf 51 euro. Aldhem is gelegen in de Jagersdreef 1 te Grobbendonk en meer uitleg bekom je via hun website: http://www.aldhem.be

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen  

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen