Graag neem ik jullie mee naar Nederland, naar een streek waar het kronkelige riviertje, de Reest, de levensader is van een eeuwenoud en idyllisch landschap. Dit landschap is het Reestdal waar de Reest over een afstand van tientallen kilometers de grens vormt tussen de provincie Overijssel en Drenthe.

Bij het zien van de bloeiende hooilanden, het wuivende gras, het bos, de heide en de vele authentieke boerderijen welke in het landschap verspreid staan, waan je je in een ander tijdperk. hier word je steeds opnieuw verrast door de kleinschaligheid en variatie welke varieert tussen een mooi doorkijkje, het boerenleven, een veld met korenbloemen of zelfs het geluid van het kabbelende water van de Reest.

Of je nu gaat voor de rust, de natuur of de bijzondere tuinen; het Reestdal heeft het allemaal in petto voor jou. Parkeer je wagen bij het Toeristisch Overstap Punt in Balkbrug en begin daarna je tocht per fiets of te voet doorheen het Reestdal. Wanneer je de wandel- of fietsroute volgt, kan je heerlijk dwalen doorheen het Reestdal en vind je nadien de bewoonde wereld steeds weer terug. Tijdens de zomerperiode is er altijd wel wat te beleven. Voor een uitgebreide agenda raad ik jullie aan om een kijkje te nemen op de website www.vakantieinhetreestdal.nl.

Enkele activiteiten die je doorheen het ganse jaar kan doen zijn onder andere:

  1. Wandelen: het Reestdal is voorzien van knooppunten van het Wandelnetwerk; en de kaart met alle knooppunten en routes is verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten in het Reestdal. Enkele startplaatsen zijn onder andere Bezoekerscentrum De Wheem Oud Avereeest, Uitkijktoren Reestdal (Lankhorsterweg, Meppel) en de Tourist Info IJhorst (gratis parkeergelegenheid en toilet).
  2. Fietsen: het Reestdal is eveneens voorzien van een uitgebreid fietsknooppuntensysteem, waarbij je de gelegenheid hebt om bij ieder willekeurig knooppunt te starten en de route helemaal aan te passen aan uw eigen wensen. De routekaarten zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten. Verder zijn er ook reeds 3 bewegwijzerde fietsroutes beschikbaar: Rondje Reestdal (38 km) Overijsselzijde met start aan knooppunt 81 en vervolgens 89, 86, 87, 72, 20, 22, 35, 36, 14, 15, 37, 99, 98 en terug naar 81 – Reestdalroute (45 km) Overijssel en Drenthe met startpunt aan knooppunt 81 en verder naar 98, 97, 73, 90, 99, 37, 36, 35, 88, 87, 86, 85, 01, 80, 89 en terug naar 81 – Baron van Dedemroute (29 km) via Route.nl vanaf startpunt Camping ’t Reestdal, de Haar 5, Balkbrug; waar je start aan knooppunt 15 en vervolgens verder fietst naar 16, 18, 26, 28, 9, 40, 12, 13, 14 en helemaal terug naar 15.
  3. Vorig jaar is er een nieuwe MTB route geopend in de Boswachterij Staphorst, welke een lengte heeft van 17 of 25 kilometer.
  4. Tot slot zijn er tal van ruiterroutes, zijn er verschillende parcoursen om te trailrunnen en kan je route apps downloaden om het Reestdal te verkennen.

Tip:

Welke activiteit je ook kiest, ik kan iedereen  die op zoek is naar een geslaagde vakantie voor het ganse gezin de Camping ’t Reestdal ten zeerste aanbevelen Hier is iedereen van harte welkom en gaat de extra zorg uit naar kinderen en jong volwassenen met autisme.

Niemand wordt hier uitgesloten, maar iedereen wordt met open armen ontvangen en met de meeste zorg begeleid. Geniet hier tijdens je fietstocht of wandeling ook van een lekker gerecht dat bereid is met producten uit de omgeving; en laat je daarna, net als ik, verrassen door diverse belegde en overheerlijke Bubble wafels. 

Bron: Het Reestdal – een idyllisch beekdal – jaargang 7 * editie 2018

Met dank aan www.vakantieinhetreestdal.nl

Info betreffende de foto op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.