Het Leuven Bierweekend vindt dit jaar plaats van vrijdag 24 tot en met zondag 26 april, en aan de vooravond van dit weekend palmen de beste bierchefs de universiteitshal in op donderdag 23 maart; want tijdens het Great Belgian Beer Dinner presenteren ze voor jullie hun topgerechten en dit in combinatie met bieren van bij ons. Beleef foodpairing op een hoog niveau en een culinaire avond in een unieke setting, die je niet snel zal vergeten. Meer info vind je hier.

zicht op stadhuis en grote marktVoor de aftrap van het Bierweekend is er Beer Talks, een avond vol boeiende sprekers en lekkere hapjes. Geniet van het Zythos Bierfestival op zaterdag en zondag in de Brabanthal. Dit staat bekend als het grootste bierproeffestival van Belgische bieren in Europa. Hier presenteren meer dan 100 brouwers samen wel 500 verschillende soorten bier. En om alles veilig te laten verlopen kan je de gratis pendelbus nemen die je vanuit Leuven-centrum naar de Brabanthal brengt.

Tijdens dit weekend komt Leuven volledig tot leven, want er zijn bierwandelingen, workshops, brouwerijbezoeken, proeverijen, fietstochten en nog veel meer activiteiten voorzien. De restaurants in de stad pakken uit met verschillende biermenu’s; en gedurende het ganse jaar kan je genieten van unieke bierarrangementen in de hotels.

Met dank aan de dienst Toerisme Leuven!

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant!