P1020613Dit is echt een primeur voor mijn website en daarom ook wou ik niet nalaten om ze te posten, want zeg nu zelf, een auto- en motorrit die je kan combineren met een tweetal wandelingen zijn de ingrediënten die van je dag verlof een geslaagde uitstap kunnen maken. The place to be voor deze fantastische uitstap is het Brugse Ommeland met een stukje van het Meetjesland, zo heb je “the best of both worlds” als het ware.

Starten doe je vanop het Martelarenplein in Deinze (Vinkt) en de totale afstand van de auto- en motorrit bedraagt 28 kilometer; de eerste wandeling heeft een totale afstand van 2,8 kilometer; de tweede is een stadswandeling met een afstand van 1,7 kilometer.

Aangezien er geen bewegwijzering voorzien is, kan je alles downloaden via deze link, waarop alle details en de route met de twee wandelingen en al hun bezienswaardigheden beschreven staan: http://www.reisroutes.be/autoroutes/molenland-autoroute-tielt-ruiselede-en-poeke-174-5.aspx.

1) De belangrijkste bezienswaardigheden van de auto- en motorrit zijn:

  • Dorpsplein van Vinkt, met een rijk oorlogsverleden
  • Kanegem, een bloemendorp en tevens geboortedorp van Kardinaal Danneels
  • de Mevrouwmolen
  • de Artemeersmolen of Hardemeersmolen
  • het Kasteel van Poeke met het kasteelpark
  • de Hostensmolen in Ruiselede
  • de Hostensmolen
  • de Knokmolen

2) Een korte wandeling rond het kasteel van Poeke:

Deze landelijke wandeling met een totale afstand van 2,8 kilometer neemt je mee op meestal verharde wegen en is toegankelijk voor rolwagens, mits je een inkorting doet die beschreven staat op de beschrijving.

3) Een stadswandeling in Tielt, een stadje met ene verrassende geschiedenis:

Start- en aankomstplaats is het Gen. Maczekplein aan de Europahal in Tielt. Deze stadswandeling heeft een totale afstand van 1,7 kilometer en verloopt over verharde wegen, zodat deze wandeling ook toegankelijk is voor rolwagens.

Met dank aan Reisroutes.be.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.