Ditmaal wil ik jullie verrassen met een recept dat niet voor de medemens bedoeld is, maar waarmee je je trouwe viervoeter eens een plezier kan doen. Inderdaad vandaag stel ik jullie het recept voor het maken van een heuse paardentaart.


Benodigdheden:

  • paardensnoepjes (te koop in de ruitersportzaak)
  • wortels met loof
  • 1 – 2 appels
  • 6 oude bruine boterhammen
  • 1 schep paardenmengeling
  • grote mengkom, groot plastic bord, springvorm

Bereiding:

  • was de wortels, snij ze in schijfjes en hou enkele mooie exemplaren apart
  • behoud het ’touwtje’ bovenaan
  • scheur het brood in kleine stukjes in de mengkom
  • meng met de schep paardenmengeling en de wortelschijfjes en voeg water toe tot het net onder staat
  • als het te stevig is, voeg je water toe
  • als het water opgenomen is, doe je het mengsel in de springvorm
  • zet de springvorm zeker op een bord tegen het lekken
  • druk goed aan
  • laat een uurtje drogen op een zonnige plaatse
  • als de taart stevig is, maak je voorzichtig de springvorm los

Tijd om te versieren:

  • gebruik paardensnoepjes om een mooi patroon te maken
  • snij de appel in partjes en schik tussen de paardensnoepjes
  • steek de wortels rechtop in de paardentaart, zodat het net kaarsjes zijn
  • vul op met paardensnoepjes en partjes appel

Bron: © Paardentoerisme in Vlaams-Brabant

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant