Aangezien het reeds een tijdje geleden was dat ik nog eens een nieuwe pagina aangemaakt had met betrekking tot de provincie Limburg, vond ik het vandaag de hoogste tijd om daarmee direct van start te gaan. Ditmaal wil ik me nog eens richten tot alle paardenliefhebbers, ruiters en menners. In de vakantiegids Limburg 2017 heb ik een zestal artikelen gevonden waarin hele mooie ruiter- en menroutes worden beschreven.

De pagina van vanavond neemt jullie allen mee naar de netwerken in Kempen-Broek, waar het ruiter- en menroutenetwerk je van knooppunt naar knooppunt loodst, terwijl je geniet van een mozaïek aan landschappen, én van de totale beleving in het zadel of op de koets. Verkies je om even de grens over te steken, dan kan aangezien je gemakkelijk kan aansluiten op de ruiterroutes van Weert en Cranendonck.

Geniet van de kronkelende paden in het Grenspark of van de bossen, de waterlopen die deze route van 26 kilometer over het grondgebied van Bocholt-Bree je voorschotelt. Je wordt er werkelijk stil van onderweg. Starten doe je aan knooppunt 34 en vervolgens men je de paarden richting knooppunten 35 – 36 – 20 – 19 -21 – 49 – 48 en weer helemaal terug naar knooppunt 34.

Belangrijke tip: de ruiterkaart, welke onmisbaar is voor elke paardenliefhebber, kan je gratis bekomen in alle toeristische infokantoren en de paardvriendelijke horecazaken. Je kan zo natuurlijk ook online bekijken.

Zin om wat langer te blijven:

  1. Vakantiewoning Muisputtenhof, Kakebeekstraat 16, Bocholt
  2. Vakantiewoning ‘T Paulsenhof, Stramproyerweg 42, Bocholt
  3. Hotel Mussenburghof, Brugstraat 76, Bree
  4. B&B ‘T Welthof, Roterstraat 62, Bree

Bron: Altijd welkom in Limburg gratis vakantiegids 2017

Met dank aan de dienst Toerisme Limburg