Aangezien er naast de fietsers en wandelaars, ook tal van ruiters mijn website op de voet volgen, kon ik het niet laten om een extra pagina aan te maken betreffende de ruiterkaart van Limburg. De ruiterkaart, welke je gratis kan bekomen in alle paardvriendelijke logies, cafés en via de toeristische infokantoren in Limburg, is een onmisbaar item voor elke paardenliefhebber. Maar je kan de kaart ook online bekijken via deze link.

Op deze kaart vind je in de eerste plaats alle knooppunten, welke je vooraf met elkaar kan verbinden om een mooie tocht uit te stippelen. Starten kan je steeds van op één van de vele parkeerplaatsen. Mocht je onderweg honger of dorst krijgen, dan vind je heel wat leuke adresjes die op maximaal 1 kilometer verwijdert zijn van de knooppunten.

Krijg je ook zin om ergens te overnachten? Geen nood, want dat kan in één van de paardvriendelijke logies, welke zich op maximaal 5 kilometer van het ruiter- en menroutenetwerk bevinden. Terwijl jij geniet van een deugddoende nachtrust, is er voor je paard een omheinde weide en een propere stal voorzien.

Enkele paardige tips in de kijker zijn:

Bron: nieuwsbrief Visit Limburg, editie voorjaar 2021

Met dank aan de dienst Toerisme Limburg en in het bijzonder aan Mevrouw Kristien Duchateau.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright dienst Toerisme Limburg.