Welkom in de betoverende wereld van het Hekselienpad, een avontuurlijke wandeling van zo’n twee en een halve kilometer speciaal ontworpen om samen met jonge kinderen te ontdekken!

Stap in de magie van de Witte Netevallei, waar het Hekselienpad op je wacht. Laat Hekselien je gids zijn terwijl je een sprookjesachtige natuurpracht in Retie verkent. Deze unieke rondwandeling voert je door het heksenbos, waar je onderweg allerlei leuke opdrachtjes zult tegenkomen.

Volg de glinsterende sterren van Hekselien terwijl ze je leidt over kronkelige paden, bruggetjes en langs rustige hooilanden. En er is meer – een mysterieus moeras wacht om ontdekt te worden, diep in het bos, en leidt je naar het betoverende heksenspeelplekje!

Dit bijzondere avontuur is gebaseerd op de geliefde prentenboekenreeks van Hekselien, geschreven en prachtig geïllustreerd door de lokale auteur en illustrator An Melis uit Retie. Dus kom en stap in de magie van het Hekselienpad, een avontuur dat je samen met je kleintjes niet wilt missen!


Voor iedereen die houdt van een vleugje magie en gelooft dat heksen ECHT bestaan!


Een beetje praktische informatie vooraleer je op pad gaat:

Vertrek- en aankomstplaats: Witte Netevallei, Watermolen, Retie.
Afstand: 2,7 kilometer.
Duur van deze leuke activiteit: met kinderen stap je ongeveer 2 uur, wanneer je onderweg stopt om de opdrachtjes uit te voeren en de verhalen te beluisteren.
Het Hekselienpad is gratis en enkel voor kindervoetjes, maar niet toegankelijk voor buggy’s en rolwagens.
Je zal zien dat het plankenpad hier en daar in een slechte staat verkeert, maar deze zomer-najaar 23 volgt een renovatie.

Duik dieper in het verhaal van Hekselien en ontdek welke spannende opdrachten ze voor jou in petto heeft. Het is makkelijk: download gewoon de gratis izi.TRAVEL-app of haal het gratis boekje op.

Blader door het Hekselien-boekje en je zult alle intrigerende opdrachten vinden die je onderweg tegenkomt. En dat is niet alles – je vindt er ook een verzameling leuke spelletjes die je samen kunt spelen zodra je het avontuur hebt afgerond. Het boekje is kosteloos beschikbaar en je kunt het bemachtigen bij het gemeentehuis, De Retiese Watermolen en Taverne ’t Meulezicht.

Dit hele initiatief is een gezamenlijke inspanning van de gemeente Retie, gesteund door Kempense Meren vzw en Toerisme Provincie Antwerpen APB. Met de gewaardeerde medewerking van Jeugdsportnet KDR en Natuurpunt. Wacht niet langer en dompel jezelf onder in het betoverende verhaal van Hekselien – een avontuur dat in het hart van Retie tot leven komt!

Bron: Vakantiegids Kempen 2023, Kom herinneringen maken.

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen en Provincie Antwerpen en in het bijzonder aan Mevrouw Karen Bouts.

Info betreffende de foto’s: © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen en © Copyright De Backer Mie.