Misschien hebben jullie nog niet of nog nooit gehoord van Jan Van Der Noot, maar dat is helemaal niet erg. Ikzelf had die naam ook nog nergens tegen gekomen.

Ondertussen weet ik dat Jan een zoon was van een schout; en dat hij het tot ‘Prins van de Nederlandse dichtkunst’ schopte in de 16de eeuw. Volgens hem kon die kunst de schoonheid van de natuur nooit overklassen.

Als bewijs van die stelling werd er in de Kempen een fietstocht van 53 kilometer samengesteld die zijn naam draagt en die jullie laat genieten van de landelijke rust en de schoonheid van de natuur. Al fietsen doorheen het groen kom je in de buurt waar Jan ooit geboren werd.

Vertrekken doe je via een aanlooproute vanaf het station Noorderkempen in Brecht en de rechthoekige groen-witte borden die je op dit traject moet volgen hebben de volgende nummers: 80 – 96 – 97 – 09 – 39 – 38 – 98 – 99 – 48 – 47 – 45 _ 43 – 42 – 41 – 36 – 37 – 68 en 80. Indien je onderweg de fietstocht wil inkorten, dan kan dat aangezien er een inkorting voorzien tussen knooppunt 99 en 68.

Nuttige stopplaatsen voor een hapje en een drankje:

Info betreffende de bijgevoegde foto: © Toerisme Provincie Antwerpen

Bron: Toeristische Gids Kempen 2017

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen