Sta me toe te vertellen dat de trekpaarden gehuisvest zijn op het domein van kasteel Diepensteyn in Vlaams-Brabant; en dat elk dier dat hier geboren is, de aristocratische naam ‘Van Diepensteyn’ draagt. Dit kasteel en haar stoeterij vind je terug op een boogscheut van brouwerij Palm. De stoeterij specialiseert zich in het fokken en opleiden van deze machtige dieren.

Het is dan ook niet toevallig dat ze het levende logo van Palm zijn. Op het domein kan je leren mennen of gewoonweg genieten van een tocht met paard en wagen doorheen de natuur. Verder is het mogelijk om een uitgebreid stoeterijbezoek en een mendoop mee te maken. Meer informatie hieromtrent vind je op hun website.

Hou je meer van je ‘stalen ros’ en wil je genieten van een tocht in de omgeving van Brouwerij De Hoorn van Palm Belgian Craft Brewers in Steenhuffel, terwijl je onderweg de fiere Brabantse trekpaarden ziet draven in de weiden, dan is de Diepensteyn Fietsroute de ideale route voor jou. Starten doe je aan de Heidemolen in Malderen en via de onderstaande fietsknooppunten passeer je langs het kasteel Drietoren, de Boskapel van Imde en het voormalige treinstation Leireken, waar je kan proeven van de brouwsels van Palm. Kasteel Diepensteyn is de laatste stop langs je tocht.


De Diepensteyn Fietsroute is 31 kilometer lang en volgt de knooppunten van het Fietsnetwerk Vlaams-Brabant: 23 – 24 – 25 – 62 – 26 – 70 – 69 – 58 – 21 – 61 – 64 – 23.


De fietsnetwerkkaart is een handige overzichtskaart met daarop 2000 kilometer verrassende en vaak ongekende fietswegen. Daarnaast krijg je informatie betreffende de fietsvriendelijke logies, de cafés, de restaurants en de mooiste bezienswaardigheden onderweg. Te bestellen voor de prijs van slechts 7 euro via toerisme Vlaams-Brabant.

Bron: brochure Van Stal! (P)aardige uitjes in Vlaams-Brabant, een uitgave van de dienst Toerisme Vlaams-Brabant.
Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Mevrouw Sabrina Wuyckens.
Info betreffende de foto’s op deze pagina:
© Copyright dienst Toerisme Vlaams-Brabant en de foto’s werden genomen door Lander Loeckx.