Wippelgem heeft geen Eifeltoren …’t heeft geen haven en geen mijn … maar voor nen Koers op Latten … moet ge in ‘t buitenland niet zijn! Ge gaat naar Spanje voor de stranden … naar Italië voor de wijn … maar zoetches … voor zo nen Koers op Latten … daarvoor moet ge in Wippelgem zijn. Het is een streling voor de ogen … als de Lattenkoers passeert… ‘k Hoop dat het nog lang zal mogen … want ‘t is wel “het zienen weert”. (© Sabine De Poorter – Wibbegem ès Wakk’re).


Benodigdheden:

  • 1/2 dl Grand Marnier
  • 100 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1/4 l room

 

Werkwijze:

  • De eierdooiers en de suiker in een kom met de helft van de Grand Marnier al kloppend au bain marie warmen tot het dik en schuimig is
  • Al roerend laten afkoelen 
  • De rest van de Grand Marnier er bijvoegen
  • De eiwitten stijf kloppen
  • De room stijf kloppen en de room en de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel roeren
  • In een omgespoelde kom (vorm) minstens twee uur in de diepvries zetten
  • Dan de soufflé storten op een voorgekoeld bord

 

Met dank aan:

Sabine De Poorter van wie ik het receptenboekje van haar mama mocht ontvangen, waardoor ik op mijn beurt jullie kan laten kennismaken met al die lekkere recepten die haar mama telkens weer op tafel toverde.