de gastronoomP1000993Deze bewegwijzerde wandeling met een totale afstand van 5 kilometer neemt je mee doorheen het rijke verleden en het dynamische heden van Sas van Gent, waarbij je onderweg kennis maakt met beroemde historische figuren zoals Karel V, Frederik Hendrik en de Schepentrekkers. Daarnaast ontdek je ook nog het hedendaagse Sas van Gent en zijn bloeiende industrie en machtige scheepvaart op het Kanaaleiland.

Je startpunt voor deze wandeltocht is het Keizer Karelplein in Sas van Gent, en deze route kan niet ingekort worden. Wil je meer info omtrent deze wandeling, dan kan je terecht bij alle VVV-kantoren, waar je de brochure voor 1,50 euro kan bekomen, ofwel online bestellen via deze link:  http://www.zeelandshop.com/nl/.

Na deze mooie wandeling kan je elke dag, met uitzondering van dinsdag en woensdag, vanaf 11.30 tot 22.30 uur lekker eten in de Gastronoom, Ooststraat 1 in Sas van Gent. De Gastronoom is een combinatie van Restaurant, Lunchroom en Cafetaria dat sinds de jaren 70 een familiebedrijf is waar de frieten nog ambachtelijk gebakken worden. Op hun menukaart staan vele uiteenlopende gerechten waarmee de uitbaters willen aantonen dat lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn. Doe net zoals ik en ga eens eten in de Gastronoom. Wedden dat je er nog terugkomt?

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.