Heerlijk genieten en lekker ontspannen zijn de belangrijkste troeven van deze gezellige vakantiehoeve in het Scheldeland.


Bij de uitbaters, Luc en Magda Van Cauter – Vidts, ben je als gast steeds van harte welkom. Hun 18de eeuwse vierkantshoeve heeft 2 gezellige studio’s, die plaats bieden aan maximum 3 personen, die hier een week lang kunnen verblijven voor de prijs van 400 euro / per studio.

‘In de Lossen Teugel’, is gelegen in het rustige en landelijke Aaigem, een deelgemeente van Erpe – Mere; en is tevens centraal gelegen in de driehoek Aalst, Zottegem en Ninove. Aangezien alle drie de steden op slechts 10 kilometer verwijderd zijn van de hoeve, zijn ze ook makkelijk met de fiets te bereiken.

Aaigem ligt in de prachtige Dendervallei, op slechts 20 kilometer afstand van Brakel en Geraardsbergen; en is hierdoor de voorloper van de Vlaamse Ardennen. dat wil dus ook zeggen dat men hier een zacht glooiend landschap met lichte heuvels aantreft, waarvan het hoogste punt op 75 meter ligt.

Van zuid naar noord kronkelt de Molenbeek zich een weg door de beekvallei met haar vruchtbare weiden; en belangrijk om te weten is dat de ganse Molenbeekvallei, die door Aaigem en Mere slingert, erkend is als beschermd natuurgebied.


Kom hier volledig tot rust of geniet van een actieve vakantie.


Personen die op zoek zijn naar een actieve vakantie kunnen zich te goed doen aan wandelen, fietsen of paardrijden. Hou je liever van de rust, stilte en genieten van de prachtige natuur? Ook dit kan je hier in deze prachtige streek. Zelfs de kinderen zijn hier van harte welkom en kunnen zich naar hartelust uitleven en ongestoord spelen.


Ga op ontdekking in diverse steden.


1) Ga op verkenning naar de stad Aalst, tweede grootste stad in Oost – Vlaanderen. Ontdek er de grote markt met belangrijke monumenten zoals het Oud Schepenhuis, de belforttoren, de Borse van Amsterdam, het stadhuis en het standbeeld van Dirk Martens. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de Sint – Martinuskerk, Oud Hospitaal, Boon – museum, Daensmuseum; en het stadscentrum is ook aangenaam om te winkelen.

2) Ninove ligt net als Aalst aan de Dender, en hier zijn er nog restanten van het textiel- en luciferverleden van de stad. Ninove beschikt ook over een belangrijk kunstpatrimonium.

3) Zottegem is de poort tot de Vlaamse Ardennen en ligt aan de voet van dit glooiend stukje Groen Vlaanderen. Hier vind je monumentale boerderijen en statige herenhuizen, art deco en art nouveau architectuur, standbeelden, parken en kastelen. Wist je dat graaf Egmont hier zijn lievelingskasteel had?


Mooie fietsroutes en wandelingen in de streek.


Deze rustige en groene omgeving leent zich uitstekend voor fietsroutes en wandeltochten. In de onmiddellijke omgeving van onze vierkantshoeve zijn tal van bewegwijzerde fiets- en wandeltochten. Wijzelf hebben twee wandelingen (7,5 en 11,5 kilometer) voor jullie uitgestippeld met vertrek en aankomst op onze hoeve.


Uit eten gaan in deze streek.


  • Restaurant ’t Schitterend Ongeluk, gelegen op 4,1 kilometer
  • Restaurant In De Maeltydt, gelegen op 4 kilometer 
  • Brasserie Goestinck, gelegen op 10 kilometer
  • Restaurant A Priori, gelegen op 10 kilometer
  • Restaurant Hof Ten Bruul, gelegen op 9 kilometer
  • Restaurant Bonaparte, gelegen op 5,4 kilometer
  • Restaurant Hyacinth, gelegen op 5,4 kilometer
  • Restaurant De Kleine Waarheid, gelegen op 6,1 kilometer

Infokantoor in de omgeving.


Gelegen in het Gemeentelijk Administratief Centrum, vind je de Toeristische Dienst Erpe – Mere, Oudenaardsesteenweg 458, 9420 Mere.
Telefoon: 053 / 60 34 25
 www.erpe-mere.be
toerisme@erpe-mere.be

Bron: originele website van In de Lossen Teugel

Met dank aan An Van Cauter.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.