Deze hoeve, welke centraal gelegen is om van daaruit verschillende fietstochten te maken, wist me aangenaam te bekoren. Eén van de fietstochten, die ik iedereen kan aanraden is de Boterlandroute over een afstand van 44 km.

Deze route start op de grote markt in Diksmuide, een stad die nu nog steeds getuige is van een gruwelijk verleden uit de periode van de Eerste Wereldoorlog met momnumenten zoals de Ijzertoren en de Dodengang en het Heldenhuldekruis.

hoeve bladelijnDe tocht gaat verder naar de dorpskern van Sint – Jacobskapelle; éénmaal langsheen de Ijzerdijk passeer je Villa Marietta, beter bekend als het toenmalige huis van de soldatenmoeder mevrouw Tack. Aan de samenvloeiing van de Ijzer en de Ieperlee zie je de Knokkebrug, die je dan richting Nieuwkapelle en Oudekapelle brengt, om tenslotte in het centrumpje van Lampernisse aan te komen. Over rustige en landelijke wegen fiets je dan naar Zoutenaaie, Pervijze en Stuivekenskerke, stuk voor stuk landelijke schilderijtjes. Neem onderweg ook nog eens de tijd om halt te houden aan de Schoorbakkerhoeve in Schore, vooraleer je je tocht richting Diksmuide verder zet.

Na de tocht kan je genieten van een hapje en een drankje in één van de vele restaurantjes en brasserieën op de markt in Diksmuide, maar ook het stadhuis, de Sint – Nicolaaskerk, de vismarkt en het Begijnhof zijn de moeite waard om ontdekt te worden. Vergeet op de Grote Markt niet even “dag” te zeggen aan het Manneke uit de Mane, vooarleer je terug huiswaarts of naar je hotel keert.

De uitbaters van devakantiehoeve Hotel Bladelijn zijn zeer vriendelijke mensen, en staan je steeds te woord wanneer je de nodige info wil. De kamers waren tip top in orde, en voorzien van alle accomodatie en de driegangenmenu was heel lekker klaar gemaakt, echte Vlaamse kost met heel wat liefde klaar gemaakt.

Kortom deze hoeve straalt een gezellige sfeer uit en dit in een zeer mooie fietsstreek. Redenen genoeg om terug te komen voor alweer nieuwe fietstochten, genieten en lekker eten.

http://www.bladelijn.com/

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.