P1020614Ditmaal geen stadswandeling op het programma, maar een luswandeling in Oost-Vlaanderen, maar bepaald in Poeke, een deelgemeente van Aalter. Een luswandeling betekent dat je start- en aankomstplaats precies op dezelfde plaats liggen, zodat je je na je wandeling niet meer hoeft te verplaatsen om terug naar je wagen te stappen.

Het kasteel van Poeke is momenteel onbewoond, maar desondanks is het goed onderhouden en onlangs werd het zelfs nog gerestaureerd. Rond het kasteel dat ietwat verscholen ligt in het gelijknamige dorpje vind je een mooi en rustig wandelpad dat je gedurende 2,8 kilometer meeneemt en je laat genieten van de rust, de stilte, het park en de Franse tuin welke vrij toegankelijk zijn. Het kasteel  kan enkel door groepen worden bezocht mits reservatie vooraf.

Wanneer je met de wagen komt, dan parkeer je best in de Poekedorpstraat, waar je via de zijingang van het park het kasteel kan bereiken. Tijdens deze wandeling kan je vooral genieten van de Franse tuin, de Engelse tuin en het koetshuis waarin het Natuureducatief centrum is gehuisvest.

Deze wandeling kan door iedereen gedaan worden, ook door rolstoelgebruikers mits ze rekening houden met de inkorting van deze wandeling, welke jullie via de volgende link kunnen downloaden en uitprinten:  http://www.reisroutes.be/wandelroutes/poeke-kasteelpark-korte-wandeling-176-2.aspx.