scheldelandHet is een tijdje terug anders geweest, maar tegenwoordig zit het fietsen weer volop in de lift. Fietspaden worden heraangelegd, worden veiliger gemaakt en nodigen nu ook meer fietsers uit om de fiets te nemen om van thuis uit naar het werk te rijden, of om een leuke uitstap te maken met vrienden, met het gezin of in een groep.

Vandaag de dag wordt er extra aandacht besteed om het fietsen te promoten voor mensen met een beperking, zodat ze met een aangepaste fiets en fietspaden kunnen genieten van een leuke uitstap, al dan niet met hun begeleider(s).

Zoals op verschillende plaatsen hebben ze hier in het Scheldeland serieuze inspanningen gedaan; en kom je alles te weten via de brochure ‘Fietsen met een plus’. Je fietst voornamelijk langs verharde en brede paden die voorzien zijn van toegankelijke plaatsen met voldoende rustpunten onderweg. Het prachtige decor van het Scheldeland brengt je langsheen mooie Scheldedorpjes, imposante kastelen en forten.

Om je helemaal goed voor te bereiden op één van deze tochten is er kaartmateriaal voorzien met daarbij de nodige toegankelijkheidsfiches van alle attracties die je onderweg passeert. Surf daarvoor naar deze website waar je de brochure, met daarin 6 verschillende fietstochten kan bestellen voor slechts 3 euro.

Fietsverhuur:

Met dank aan de dienst Toerisme Scheldeland

Info betreffende de foto op deze pagina: © Copyright Toerisme Scheldeland. De foto werd genomen door Van den Heuvel Inge.