2015-10-15 10.53.28Geel is een stad die je het beste verkent met de fiets en het maakt niets uit of het nu met een gewone fiets, een elektrische fiets of een racefiets is. Sympathieke cafeetjes langsheen het kanaal nodigen je uit om even halt te houden en te genieten van het uitzicht en de sfeer. Daarnaast is de streek ook rijk aan eeuwenoud erfgoed dat met heel veel liefde opgeknapt werd. Kortom Antwerpen nodigt je van harte uit.

De fietstocht in de regio Geel, Olen, Kasterlee en Retie heeft een totale afstand van 55 kilometer, een afstand die best haalbaar is voor de recreatieve fietsers onder jullie. Daarnaast is het ook een ideale tocht om per E-bike te fietsen, want onderweg passeer je tal van oplaadpunten, waar je je batterij kan opladen terwijl je geniet van een lekker drankje met een hapje.

Starten doe je aan het sportcentrum Berkven in de Ericastraat 15 te Geel, vanwaar je meteen op zoek moet gaan naar knooppunt 2 om dan vervolgens de opeenvolgende knooppunten te passeren: 3 – 1 – 69 – 63 – 13 – 29 – 30 – 22 – 21 – 24 – 25 – 94 – 95 – 20 en dan weer helemaal terug naar knooppunt 2.

Hier kan je alvast even halt houden:

  1. Roosendaelhof, een romantisch driesterrenhotel in een gerenoveerd 17de-eeuws pand in het centrum van Geel, waar je je batterij kan opladen
  2. Geniet van chocomousse, kaasdessertjes, rijstpap, ijs, yoghurt, karnemelk in de hoevewinkel van hoeve Wolfskamer, gelegen aan knooppunt 3
  3. Drink een “Straffe Charel” in het stationneke van Olen, gelegen tussen knooppunt 63 en 13
  4. Een actieve molen kan je bewonderen op zondagnamiddag. Molen van ’t Veld is gelegen tussen knooppunt 30 en 22
  5. Picknicken kan je aan de Hooibeekhoeve, gelegen aan knooppunt 95
  6. Je batterij opladen kan aan knooppunt 95, terwijl je geniet van een lekker biertje op het terras van Eetcafé Sas7
  7. Ontdek de geschiedenis van hartverwarmende stad Geel in het Gasthuismuseum Sint-Dimpna in de Gasthuisstraat te Geel

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.