Het Pajottenland situeert zich in het westen van Vlaams-Brabant en is een onderdeel van de alom gekende Groene Gordel. De grenzen worden bepaald door de steden Brussel, Halle, Edingen, Geraardsbergen, Ninove en Aalst. Wat heel typerend is voor deze streek, is het licht heuvelachtige en landelijke karakter. Vandaar de bijnaam het ‘Toscane van het Noorden’. Vandaag neem ik jullie mee op stap naar het Brabants heuvellandschap, dat gelegen is tussen de Dender en de Zenne.

In deze prachtige streek neem ik jullie graag mee naar het dorp Vlezenbeek, dat één van de vijf deelgemeenten is van Sint-Pieters-Leeuw. Vlezenbeek is gekend om zijn fabrieksoutlet ‘Neuhaus Factory Shop’; vervolgens om de Brouwerij Lindemans, die slechts 2 kilometer verwijdert is van het centrum, en waar de Lindemans familie sinds 1822 lambiek brouwt op een traditionele wijze; en last but not least Brasserie Dorp 17, ‘The missing link’ in dit gezellige dorpje.

Brasserie Dorp 17 (officiële link naar de website van Dorp 17) vind je terug in het hartje van Vlezenbeek onder de kerktoren, en is vlot bereikbaar via de ingang langs de Vlezenbeeklaan. Op maandag kan je hier terecht van 11.00 tot 22.00 uur. Op dinsdag en woensdag neemt de voltallige crew een rustdag, om er dan op donderdag weer volop tegen te gaan vanaf 11.00 tot 22.00 uur. Op vrijdag ben je welkom vanaf 11.00 tot 23.00 uur.

Op zaterdag kan je hier reeds terecht van 10.00 uur ’s morgens tot en met 23.00 uur; en tenslotte op zondag word je hier ook verwacht vanaf 10.00 uur tot en met 17.00 uur in de namiddag. De keuken is geopend van 12.00 tot 14.00 uur. Voldoende tijd dus om te genieten van je lunch; en ’s avonds is de keuken geopend van 18.00 tot 21.00 uur, om je smaakpapillen te verwennen met heerlijke gerechten tijdens het diner.


Een leuke, trendy brasserie in hartje Vlezenbeek onder de kerktoren


Wanneer je op zoek bent naar een leuke en trendy brasserie in het hartje van Vlezenbeek, dan is iedereen hier aan het juiste adres. De grootste troeven van deze zaak zijn de prachtige tuin, welke voorzien is van een groot zonneterras, waar het bij mooi weer lekker vertoeven is.

Wie hier komt eten, komt vaak terug om te genieten van de eerlijke keuken en het lekkere eten. De kaart bestaat uit snacks, voorgerechten, slaatjes en hoofdgerechten en zelfs de kinderen kunnen kiezen van de kaart uit een vijftal gerechten, welke speciaal op kindermaat gemaakt zijn. Nadien kan jong en oud lekker smullen van de lekkere desserts, waarbij je kan kiezen uit ijs, chocolademousse, chocolademoelleux, tarte tatin en tiramisu. Keuze genoeg dus.


Verschillende formules mogelijk


Brasserie Dorp 17 beschikt eveneens over 3 zalen met diverse capaciteiten, gaande van 30 tot 100 personen. Deze kunnen gebruikt worden als feestzaal, maar evenzeer om vergaderingen in een kleine of grote groep te laten doorgaan. Natuurlijk kunnen we jullie ook bijstaan met een koffietafel waarbij het verlies samen kan verwerkt worden door middel van mooie herinneringen op te halen, en de familie te steunen terwijl de aanwezigen een hapje en een drankje verorberen.

Brasserie Dorp 17, is gelegen op Dorp 17  in Vlezenbeek, en is telefonisch bereikbaar op het nummer 0477 / 76 98 04. Via deze link kan je ook een mail verzenden naar Bart, de uitbater van brasserie Dorp 17.

Bron: mail van Bart Roobaert, de uitbater van de brasserie; alsook de tekst van de originele website van brasserie Dorp 17.

Met dank aan Bart, van wie ik de toestemming kreeg om de tekst en de foto’s te gebruiken op mijn website.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Bart Roobaert en © Copyright brasserie Dorp 17.