Vandaag wil ik jullie graag eens verrassen met een beeldenwandeling doorheen de stad Lokeren. Vooraleer je op stap gaat, ie het misschien nuttig om eens binnen te stappen bij de dienst Toerisme Lokeren, Markt 2. Daar kan je alle informatie bekomen betreffende deze wandeling langsheen beelden en monumenten.

Gewapend met de wandelbrochure Beeldig Lokeren, ben je nu helemaal klaar om je tocht aan te vatten. Langs een toeristisch parcours wandel je van beeld naar beeld, terwijl je in je brochure meer te weten komt over de kunstenaar en zijn werk.

In totaal zijn er 43 beelden en monumenten te bewonderen, maar daarvoor dien je er dan wel een uitbreidingslus richting Kopwijk bij te nemen, welke je begeleiden naar de deelgemeenten Eksaarde en Daknam.

Via deze link verkrijg je wat informatie betreffende het parkeren van je wagen, tenzij je met de trein zou komen, aangezien Lokeren ook over een station beschikt. Een derde optie is een busrit plannen, waardoor je ook zorgeloos op je bestemming terechtkomt. Mogelijkheden genoeg dus.

Na je wandeling is het heerlijk verpozen op één van de vele terrasjes op de Grote Markt, of in de nabije omgeving.

Met dank aan de dienst Toerisme Lokeren en in het bijzonder aan Mevrouw Charlotte Inghels.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.

Opmerking:

De beeldenwandeling ondergaat momenteel een herbewerking, waardoor er tijdelijk geen brochures beschikbaar zijn, maar de wandeling kan je nog wel digitaal raadplegen.