Urbanus voorstellen is al lang overbodig, want ontelbare keren stond deze Vlaamse komiek zowel op Nederlandse- als op eigen bodem voor overvolle zalen te spelen, en als kers op de taart werd de komiek vereeuwigd met een eigen stripreeks, getekend door Willy Linthout.

Sinds kort is er nu ook een fietsroute naar Urbanus genoemd, welke start aan de dienst Toerisme Lokeren, gelegen op de Markt 2 te Lokeren, en welke een totale afstand heeft van 30 kilometer, zodanig dat deze fietstocht voor iedereen binnen bereik ligt.

De tocht is op een speelse manier bewegwijzerd, namelijk door gebruik te maken van grappige bordjes die je onderweg op de juiste weg houden, je vind alle info in de brochure die te koop wordt aangeboden bij de dienst Toerisme van de stad Lokeren, te bekijken via deze link: http://www.lokeren.be/toerisme.

Onderweg passeer je de vele mooie plaatsen die je als trouwe fan zal herkennen uit de strip “Lokerse paardenworsten” en onderweg zal een cafeetje je lonken om even halt te houden, om dan terwijl jullie genieten van een drankje, de Urbanusspelletjesdoos uit te proberen. Kortom alle ingrediënten zijn volop aanwezig om van deze fietsroute een geslaagde uitstap te maken.

Via deze link kan je de volledige route, welke aan de hand van fietsknooppunten samengesteld is, downloaden in pfd-formaat. Daarenboven staat er ook nog een korte beschrijving van de tocht bij.

Met dank aan de dienst Toerisme Lokeren.

Met dank aan StapAf

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.