De Paling fietsroute is op zich een minderlange fietstocht, aangezien er slechts 37 kilometer moet gefietst worden; maar onderweg kan je wel wat tijd verliezen tijdens het wachten op de veerboot. In totaal moet je langs dit traject viermaal de oversteek doen met een veerboot: 1) tussen knooppunt 06 en 91, 2) tussen knooppunt 50 en 67, 3) tussen knooppunt 58 en 57, 4) tussen knooppunt 77 en 76. Via deze link krijg je een overzicht van alle veerdiensten en vaartijden in het Scheldeland.

De startplaats ligt aan café restaurant ’t Sas, Sas 1, Bornem, dat makkelijk bereikbaar is en waar je de wagen gratis kan parkeren. Wil je graag wat extra informatie over deze- en tal van andere fietsroutes in het Scheldeland, dan kan je voor slechts 6 euro de gids ‘Overstromen‘ bestellen. Deze gids neemt jullie mee langs de mooiste overstromingsgebieden in de streek; en is voorzien van eet-, drink- en slaaptips op je route.

Ook hier is de fietsroute in een lusvorm samengesteld, waardoor je startplaats ook je aankomstplaats wordt na enkele uren van fietsplezier; en de te volgen knooppunten zijn: 03 – 04 – 05 – 06 – 91 – 09 – 50 – 76 – 67 – 10 – 52 – 58 – 57 – 56 – 51 – 69 – 78 – 77 – 76 – 75 – 03. De Paling fietsroute, kan je ook met deze link in pdf.formaat openen.

Mooie trekpleisters op deze route:

Eet- en drinktips:

  • Café Emile V, genoemd naar de lokale dichter Emile Verharen, beschikt over 180 biersoorten
  • Palingrestauranten: Groenendijk in Weert en Scheldeoord, De Nieuwe Kreek en Taverne Drie Goten in Driegoten en Brasserie De Veerman in Sint-Amands.

Bron: mail van de dienst Toerisme Scheldeland.

Met dank aan de dienst Toerisme Scheldeland, dienst Toerisme Oost-Vlaanderen en StapAf.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Ryckaert Gino.