Wie Grimbergen zegt, denkt meteen aan de abdij, de volkssterrenwacht ‘Mira’ en de Brabantse Kouters. Aan de hand van deze drie onderwerpen werd een wandeling van 3 kilometer samengesteld, waardoor deze ook door kinderen kan bewandeld worden.

Je start op het Kerkplein van Grimbergen, van waar ook de Prinsenwandeling vertrekt, en via de Abdijstraat word je meteen naar de abdij begeleid, waar je eens een kijkje kan nemen op de achterkant van de abdij.

Bijna aanpalend vind je het Fenikshof en het Abdijbiermuseum, waar ook de volkssterrenwacht Mira is ondergebracht. Hier kan je op regelmatige tijdstippen genieten van een deskundige uitleg van een gids, waardoor je alles te weten komt over het heelal.

Het wordt even opletten aan de drukke Wolvertemsesteenweg die je moet oversteken, maar daarna verloopt de wandleing over een mooi pad naast de Maalbeek. De Liermolen kom je als eerste tegen. Neem zeker de tijd om eens binnen te stappen in het Museum voor de Oudere Technieken.

De Charleroyhoeve dateert uit de 17de eeuw en is voorzien van een fraaie inrijpoort. Vervolgens passeer je de Tommenmolen, de Poddegemhoeve en op je terugweg kom je nog eens langs het Lintbos en het vliegveld van Grimbergen.

De Liermolen en het domein van Overschie, de ‘Vorst’ genaamd begeleiden je op je terugweg richting Kerkplein, waar je na het wandelen kan genieten van een hapje en een drankje op één van de vele terrasjes.

Enkele adresjes waar je kan genieten van een hapje en een drankje:

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant