Onder de betovering van de ontwakende lentezon ontvouwt de Getevallei haar pracht. In de uitgestrekte weilanden dartelen de eerste vlinders vrolijk rond, terwijl het kalme water zachtjes wiegt en geheimen van verborgen beestjes onthult. Vogels vullen de bossen met hun melodieën, waardoor elke stap een harmonieuze dans lijkt te worden. Temidden van dit natuurlijke wonderland staat de majestueuze uitkijktoren, de Houten Reus, als een getuige van de schoonheid van het landschap. Hier, aan de voet van deze toren, kunnen geliefden zich onderdompelen in de vrije natuur en genieten van de rust en sereniteit die alleen de lente kan brengen.

Te volgen wandelknooppunten zijn: 1 – 140 – 19 – 100 – 101 – 102 – 103 – 104 – 146 – 106 – 105 – 145 – 11 – 139 – 138 – 101 – 19 – 10 – 1


De Linterse wandeling begint op het stationsplein van Drieslinter en biedt 9,9 kilometer wandelplezier. Het pad leidt meteen de natuur in, langs de Gete. Een wiebelende brug genaamd de Golden Geet brengt wandelaars naar de overkant, waar de houten Getedraak een leuke attractie is voor kinderen om op te spelen.
De route door vochtige bossen en weiden leidt uiteindelijk terug naar de Getedijk en brengt wandelaars even naar de bewoonde wereld van Neerlinter. Hier bevinden zich de Sint-Foillanuskerk, een dorpsplein met de dorpsschool en bibliotheek, en het dorpscafé ’t Pleintje.

Via deze link kan je de volledige beschrijving van de wandeling, de wandelknooppunten, de stopplaatsen en de logeeradresjes downloaden.


Niet ver van hier ligt de Grote Gekte, een hoogtepunt van de wandeling, langs de fietsroute IJzerenweg. Bij regen kun je schuilen in de Kamasalamanderhut en hout verzamelen voor de barbecue. Geniet aan de grote houten tafels terwijl de kinderen zich vermaken op het klimparcours.
Genieten van een terrasje kan aan het Stationsplein in Drieslinter in Brasserie Het Perron en Fietscafé Chalet, of bij mooi weer op het terras van de Geensmolen, gelegen tussen knooppunt 10 en 19.
Op de metalen brug over de Gete, bekend als de Liefdesslotjesbrug, verankeren koppels hun liefde met hangslotjes, vergelijkbaar met de beroemde Pont des Arts in Parijs. Vergeet dus niet je eigen hangslot mee te nemen!
Bron: magazine Visit Vlaams-Brabant, voorjaar 2024.
Met dank aan: toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Mevrouw Sabrina Wuyckens.
Tekst werd aangepast met A.I.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Lander Loeckx