Ontdek de betoverende Hagelandse Heuvels en Valleien met deze suggestieroute! Start je avontuur bij de sfeervolle Sint-Lambertuskerk in Nieuwrode en laat je verrassen door het majestueuze domein van het Kasteel van Horst. Tijdens je wandeling word je omringd door een gevarieerd landschap van struiken en bomen, terwijl je door schilderachtige holle wegen klimt naar adembenemende uitzichten over de heuvels.

Onderweg kom je langs schatten van architectuur, zoals de charmante Heilige-Geestmolen, een 18e-eeuwse watermolen, en de statige pastorie van Rode, met zijn 17e-eeuwse allure en omringende slotgracht. Vergeet ook niet te genieten van het imposante Kasteel van Horst. Voel je als een pelgrim terwijl je het pad volgt dat vroeger gebruikt werd om naar het beeld van de pestheilige Sint-Job te reizen, in de kerk van Wezemaal. Kortom, deze route biedt een perfecte mix van natuur, geschiedenis en ontdekkingen voor een onvergetelijke wandelervaring in het prachtige Hageland!

Deze wandeling is een suggestieroute op het wandelnetwerk Hagelandse heuvels en valleien en is samengesteld aan de hand van deze te volgen wandelknooppunten: 159 – 160 – 161 – 163 – 164 – 165 – 68 – 148 – 147 – 131 – 145 – 143 – 144 – 151 – 152 – 153 – 154 – 159.

Leuke ontdekkingen in de buurt:

  • Kasteel van Horst dat momenteel gerestaureerd wordt, maar toch openstaat voor het publiek. Meer info vind je via deze link
  • Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn, Kerkstraat 16, Wezemaal (Rotselaar)
  • Natuurreservaat Wijngaardberg

Bron: Magazine Vlaams-Brabant, voorjaar 2024.
Met dank aan Visit Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Mevrouw Sabrina Wuyckens.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Lander Loeckx en Ryckaert Gino.
Tekst werd aangepast met A.I.