Eerst en vooral wil ik de jonge bezoekers van mijn website duidelijk maken dat de Kabouterberg gelegen is op de Kempense Heuvelrug, en wees gerust dat is niet zo ver om er naar toe te rijden. Vraag het maar aan papa of mama om deze uitstap eens te plannen in het weekend of nog beter, tijdens de grote vakantie.

Van zodra jullie hier aan komen, krijgen jullie een rode pinnenmuts op jullie hoofd gezet en dan mogen jullie samen met een vertelster op stap doorheen het prachtige bos. Het wordt pas echt leuk van zodra er verhalen over de kabouters worden verteld, of wanneer er talrijke liedjes gezongen worden, of nog beter: tijdens het bakken van zandtaarten.

Nu heb ik ook nog wat informatie voor de mama’s en de papa’s, de meme’s en de pepe’s, de oma’s en de opa’s; kortom voor iedereen die eens een leuke dag wil schenken aan de kinderen, de kleinkinderen of de achterkleinkinderen.

Deze activiteit kan je elke dag in de paas-, zomer- en herfstvakantie beleven en ook op zondag in de maanden september en oktober.
De toegelaten leeftijd ligt tussen 3 en 7 jaar; en de vertelling start om 14.00 uur.
Je kinderen inschrijven doe je ter plaatse vanaf 13.30 uur op de volgende locatie: Kabouterberg, Kabouterbergstraat in Kasterlee.
De activiteit duurt ongeveer twee uur.

Aangezien de Kempense Heuvelrug een bosrijke plek is met zandduinen en luchtwortels is deze activiteit helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en heel moeilijk voor kinderwagens.
Tot slot nog even vermelden dat de prijs slechts 3,5 euro per kind bedraagt. Volwassenen mogen gratis op de berg.

Bron: Uitstappen met kinderen. Beleef de allerleukste tijd in Kasterlee.
Met dank aan de dienst Toerisme Kasterlee en in het bijzonder aan Mevrouw Inge Geeraerts.

Info betreffende de foto: © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen en de foto werd genomen door De Backer mie