Als je een sport moet opnoemen die bijna iedereen kan beoefenen, dan staat wandelen zeer hoog genoteerd. Wie houdt er niet van om te stappen doorheen een prachtig stukje natuur, terwijl je onderweg je hoofd helemaal leeg maakt, weg met alle dagdagelijkse zorgen. Vergeet de alledaagse stress en geniet van de stilte die de wandeling je onderweg aanbiedt. Bovendien is wandelen goed voor eenieders algemene conditie, en tevens een sport waarbij je zelden of nooit blessures oploopt. Veel heb je niet nodig om een wandeling te beginnen, enkel een paar goede wandelschoenen en voor je het weet, ben je op weg.

In Evergem kan je kiezen uit zes gepilde wandelroutes doorheen verschillende deelgemeentes. De langste route is 14,8 kilometer en de kortste 5,5 kilometer; maar stuk voor stuk laten ze jou genieten van enkele bezienswaardigheden. De wandelroutes staan op een handig plan, wat je in het toeristisch infopunt in de Bibliotheekstraat 12 kan bekomen. Ofwel kan je het digitaal bekijken op evergem.be/toerisme. Elke route heeft een peter, die er voor zorgt dat de routes gecontroleerd worden.

Wandel je liever in groep dan individueel, dan kan je deelnemen aan de begeleide wandeling doorheen de verborgen natuurpracht van Vlaanderen; welke steeds doorgaat op elke vierde zaterdag van de maand. De gangmakers van Evergem Sport8vzw zijn jullie begeleiders tijdens deze wandelingen. Met een bus word je dan steeds naar de startplaats gebracht. De verschillende dopstartplaatsen zijn:

  • Wilfried Maertensplein Sleidinge (12.30 uur)
  • Bushalte aan Gemeentelijke Basisschool Evergem (12.40 uur)
  • Parking Wippelgem Dorp (12.50 uur)
  • Vrije Basisschool Ertvelde – Lindenlaan (13 uur)

Een wandeling heeft een afstand van ongeveer 14 kilometer en halverwege wordt een stop voorzien. Af en toe is er een dagtocht wanneer de verplaatsing per bus verder is. Alle info hieromtrent verneem je via de digitale nieuwsbrief @sport of via de folders in de sportcentra. Voorzie telkens een paar reserveschoenen, zodat de bus na de wandeling ook proper blijft. Benieuwd wanneer de vierdezaterdagwandeling opnieuw doorgaat? Schrijf je dan in op de digitale nieuwsbrief@sport of stuur een mail naar voorzitter@evergemsport.be

Bron: Sportwegwijs 2020-2021, editie zomer 2020

Met dank aan Evergem.be/sport en in het bijzonder aan Dhr Bram Jacobs en Erick Poppe.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.