De Bosveldwandeling in Sint-Pieters-Leeuw is een prachtige wandelroute die je meeneemt doorheen de groene omgeving van de gemeente. Deze wandeling is 7,4 km lang en voert je langs enkele van de mooiste natuurgebieden van de streek.

Deze wandelroute is samengesteld door middel van opeenvolgende wandelknooppunten van het wandelnetwerk Pajottenland. Parkeer je wagen op de parking van Domein Coloma, J. Depauwstraat in Sint-Pieters-Leeuw, en begeef je vervolgens naar wandelknooppunt 701. Vandaar gaat het verder via knooppunt 700 – 710 – 708 – 77 – 78 – 705 – 706 – 707; om dan te eindigen aan je vertrekpunt, namelijk knooppunt 701.

De Bosveldwandeling begint aan het kasteel Coloma en voert je vervolgens door het mooie park van dit historische gebouw. Vervolgens gaat de route verder doorheen het natuurgebied van de Zuunbeekvallei en het domein van het Pajottenland. Hier kan je genieten van het mooie landschap en de rustige omgeving.

Tijdens de wandeling kom je ook langs enkele historische bezienswaardigheden, zoals de Sint-Pieterskerk en de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede. Daarnaast is er onderweg ook de mogelijkheid om even te rusten bij een van de gezellige cafés of restaurants.


Enkele stopplaatsen langsheen je wandeling zijn:

  • Brasserie De Koetsier (gelegen tussen knooppunt 701 en 702)
  • Cafés ’t Leeuwken en ’t Gareel aan de kerk (knooppunt 701)

Logeren in de buurt kan bij:


De Bosveldwandeling is dus een perfecte manier om te genieten van de prachtige natuur en geschiedenis van Sint-Pieters-Leeuw. Het is een aanrader voor zowel wandelaars als natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een rustige en mooie omgeving om te verkennen.

Bron: Wandelgids ‘Het kriebelt in #dewandelprovincie!’, wandelen in Vlaams-Brabant, da’s BUITEN-gewoon!

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder Mevrouw Sabrina Wuyckens.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: ©Toerisme Vlaams-Brabant/Lander Loeckx.