Over Hechtel-Eksel, Lommel en Overpelt strekken zich eindeloze dennen- en loofbossen, helderblauwe meertjes, zandduinen, vruchtbare beekvalleien, vennen en graslanden uit.

Dit gebied staat bekend als BOSLAND, een droom voor wandelaars, fietsers, ruiters én … kinderen. Speelbossen, speurtochten en buggyvriendelijke routes maken dit avonturenbos extra gezinsvriendelijk.

 


AVONTUURLIJKE SPEELBOSSEN:

Bosland heeft in totaal 13 speelbossen waar kinderen volop genieten tijdens het bouwen van boomhutten, ravotten, met takken slepen, kliederen met modder, tussen de bomen slingeren of zich uitleven op speelelementen. Er zijn grote hutten en mysterieuze tunnels in natuurlijke materialen, maar ook reuzeninsecten, stepping stone balken en touwenconstructies. Je vindt ze onder andere in de Sahara in Lommel, Dommelvallei –  Heesakkerpark in Overpelt en Pijnven in Hechtel – Eksel. Nog meer van deze speelplekken vind je op www.bosland.be.

3 X SPEUREN EN WANDELEN:

 1. Bosland Schatzoektochten: Bosland is een mysterieus land waar er altijd iets broeit. Breng jij de geheime missies van Kapitein Korrel, Wenke Wortel en Tommy Twijgman tot een goed einde? Meer info vind je op www.bosland.be.
 2. Zoektocht ‘De Gouden Kat van Don Quichot’ in Kattenbos: Starten doe je in de Zandstraat 35, Lommel en kies voor een afstand van 2,5 of 6 kilometer.
 3. Schatzoektocht ‘Het verloren kabouterdorp’ in Heuvelse Heide: Kies voor een afstand van 2,3 of 6,2 kilometer en start in de Boskantstraat 60, Lommel.

IN DE STARTBLOKKEN: Wandelkaarten vind je in de lokale toeristische infokantoren of in de Wandelbox ‘Wandelen in Limburg’. +32 11 78 52 59, www.bosland.be of www.wandeleninlimburg.be


TIPS:

 • Pijnven met speelbos: Start (2,4 – 10,2 km) Kiefhoekstraat z/n, Hechtel – Eksel
 • Resterheide: Start (2,5 – 6,5 km) Begijnenstraat z/n, Hechtel – Eksel of Diestersedijk z/n, Peer
 • In den Brand: Start (1,3 – 11 km) Kamertstraat z/n, Hechtel – Eksel
 • Sahara met speelbos: Start (3 – 11,5 km) Sportveldenstraat 10, Lommel
 • Kattenbos met speelbos: Start (2,2 – 9,4 km) Zandstraat 30, Lommel
 • Wandelgebied Blauwe Kei De Maat: Start (4,9 – 11,1 km) Blauwe Kei z/n, Lommel
 • Holven – ’t Plat met speelbos Hofheide en kinderbelevingsroute: Start (1,8 – 6,2 km) Bremstraat 2, Overpelt
 • Grote Hof – Hobos: Start (2,7 – 9,9 km) Lindelsebaan 430, Overpelt
 • Dommelvallei – Heesakkerpark met speelbos: Start (2 – 6,6 km) Breugelweg 250, Overpelt

“De grootste zandbak van Vlaanderen? Die vind je in wandelgebied In den Brand in Hechtel – Eksel. Een uniek landduinencomplex voor Vlaanderen én een heerlijke plek om je kinderen te laten ravotten”.


Bron: Altijd welkom in Limburg – Gratis vakantiegids 2018

Met dank aan de dienst Toerisme Limburg en in het bijzonder aan de Heer Ronny Luyckx.

Info betreffende de foto op deze pagina: Copyright © Peter Baas, Anneleen Mengels, Monique Bogaerts, Luc Daelemans, Toerisme Limburg vzw en Provinciebestuur Limburg.