Eén van de mooiste jaarlijkse activiteiten uit de Voerstreek is de bloesemwandeling. Tijdens deze wandeling doorheen het heuvelachtige landschap stap je in aanwezigheid van een gids, waarbij je onderweg kan genieten van de ontluikende bloesems.

Ook sprookjesachtige taferelen en glooiende weilanden en boomgaarden vol bloesempracht in verschillende kleuren en geuren staan op het menu. Nadien wordt de wandeling afgesloten met een glaasje sleedoornjenever.


5000 hectare fiets- en wandelplezier


De wandeling gaat door op zaterdag 14 april en start om 14 uur aan het Bezoekerscentrum Voerstreek, Pley 13 in ‘s-Gravenvoeren. Het museum is open van maandag tot vrijdag, telkens van 9 tot 17 uur. Op zaterdag, zon- en feestdagen open van 10 tot 17 uur; en enkel gesloten op 25 december en 1 januari.

Binnen in het museum kom je alles te weten over deze prachtige streek door middel van een natuureducatieve tentoonstelling die op een speelse wijze een woordje uitleg geeft bij onderwerpen zoals geologie, fauna en flora, cultuur, tradities en streekproducten.

Voorts word je verwelkomt door vier Voerenaars die je in hun dialect aanspreken en als dit nog niet genoeg is, dan is er ook nog eens een cartografische tentoonstelling die je meeneemt op een reis doorheen de tijd, gaande van de eerste voorouders om te eindigen bij de huidige bewindvoerders.

Bron: De Voerstreek – Het echte hoog(s)tepunt van Vlaanderen.

Met dank aan de dienst Toerisme Voerstreek en in het bijzonder aan Mevrouw Lindsey Truyers.