Met deze pagina wil ik iedereen die van wandelen houdt uitnodigen, hetzij als geoefende wandelaar, hetzij als recreatieve wandelaar, om jullie wandelschoenen aan te doen en de mooiste paden te volgen in de Voerstreek. Geniet er van de eeuwenoude holle wegen, de bossen en valleien, de rivieren, de 6 nostalgische dorpen, de vakwerkhuisjes en kastelen. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig om te vertoeven in een heerlijk decor.

Al wandelend ontdek je de meest bijzondere en vaak verscholen plekjes. De wandelpaden in deze mooie streek zijn verbonden tot één groot grensoverschrijdend wandelnetwerk, en is trouwens het allereerste van Limburg.

Aan de hand van de wandelknooppunten kan je zelf een leuke route uitstippelen, waarbij je zelf kiest voor de startplaats, de afstand en de moeilijkheidsgraad. Maak een keuze uit 125 kilometer puur wandelplezier over onverharde en verkeersluwe paden, en draai je af en toe eens achterom tijdens een klim. Je zal versteld staan van de vele panoramische vergezichten.

Ben je van plan om je kinderen mee te nemen op pad? In het bezoekerscentrum kan je voor 5 € per dag een comfortabele draagzak huren (50 € waarborg). De Voerstreek wandelkaart kan je voor slechts 8 € kopen, zodat je zelf een route kan samenstellen? In het bijbehorende boekje staan zeven themawandelingen tussen 8 en 11 kilometer. Wil je graag op voorhand een route uitstippelen? Bestel de wandelkaart dan online: www.voerstreek.be.

Bron: BrochureDe Voerstreek, verborgen groene parel, editie 2021.

Met dank aan de dienst Toerisme Voerstreek en in het bijzonder aan Mevrouw Lindsey Truyers.

Info betreffende de foto’s op deze pagina:  © Guido Sweron voor Toerisme Voerstreek.