De grote vakantie, de mini-vakantie of de shortbreak? Aan dat lijstje wordt een ultra korte vakantie toegevoegd. De 24-uurse Nanovakantie. Nederlanders omarmen de nanovakantie massaal aldus onderzoeksbureau NBTC-NIPO.

Een dagje uit gecombineerd met een luxe overnachting geeft het gevoel er echt even helemaal tussenuit te zijn.  Omdat Noord-Limburg zo lekker dichtbij is en zo veel te bieden heeft, is het een perfecte bestemming voor een nanovakantie! 5 Tips om even af te schakelen en op te laden in Noord-Limburg:


Theater + luxe overnachten in hartje Venlo


Na een voorstelling kunnen de bezoekers van Theater De Maaspoort zich dompelen in de gloednieuwe 4-sterren luxe van Theaterhotel Venlo. Het theater en het naastgelegen hotel liggen in hartje Venlo: een nog redelijk onbekende stad die dankzij de vele cafés, restaurants, boetiekjes, speciaalzaken en niet te vergeten de gastvrije inwoners absoluut aantrekkelijk is om te bezoeken.

Overdag kan, eventueel onder leiding van gids, een stadswandeling gelopen worden. Via de app van Liefde voor Limburg is de stadswandeling ook te lopen. Onderweg wordt er dan door eigentijdse korte filmpje verdieping gegeven op de wandeling.


Wellness + karakteristiek overnachten


Spa Wellness Lomm is een baken van rust in hectische tijden. Met een traditionele Hamam is het lekker genieten in de sauna. Ook beschikt Spa Wellness Lomm over zoutgrotten voor ‘halotherapie’. Zo’n verwendag vraagt om een afsluiting in stijl.

Dat kan bij B&B De Fruitschuur, in het naastgelegen Schandelo, een B&B met maximale privacy en vrij uitzicht over de natuur. Liefhebbers moeten op tijd boeken want dit vakantiehuisje met eigen houtkachel is een zeer gewilde accommodatie.

 


Natuurschoon + koninklijk overnachten


Toon Kortooms schreef erover, de dialectband Rowwen Hèze zingt erover: Nationaal Park de Groote Peel. Het is één van de drie nationale parken die Limburg rijk is. Het woeste, onherbergzame en onvoorspelbare karakter maken de Groote Peel uniek.

Ook de oorverdovende rust, ontelbare watervogels maken de Peel tot een onwaarschijnlijk natuurschoon. De Groote Peel is het beste te voet te verkennen. Vanaf het Buitencentrum De Pelen in Ospel starten verschillende wandelroutes. Overnachten kan bijvoorbeeld bij Kasteel Aldenghoor, dat een kleine B&B herbergt waar je helemaal kunt afschakelen.

 


Sterren aan de Maas en op je bord + onbezorgd overnachten


In Noord-Limburg liggen maar liefs 3 sterrenrestaurants. Bij Restaurant Valuas kun je heerlijk dineren in het haute cuisine restaurant of in de fijne brasserie. Na het diner en het bijpassende wijnarrangement rollen gasten zo hun zachte bed in op de bovenverdieping.

Restaurant Brienen aan de Maas biedt samen met het tegenover gelegen Bed & Breakfast La Bella Meuse een heerlijk arrangement aan voor culinaire genieters. La Bella Meuse is door de verschillende awards die ze door de jaren heen heeft gewonnen een bewezen super adres voor een nanovakantie.

 Zowel restaurant Brienen aan de Maas en Restaurant Valuas (ook met heerlijke kroketten) zijn prachtig gelegen aan de Maas. Tussen april en juni kun je er bovendien terecht voor Limburgse asperges.


In actie komen + relaxed overnachten


Veel mensen komen het beste tot rust bij het leveren van een sportieve prestatie. En dat treft, want een van de mooiste mountainbikeroutes van het land, De Schaak, ligt in Noord-Limburg. Het parcours is ruim 17 kilometer lang en kent 115 hoogtemeters.

De route trekt liefhebbers uit binnen- en buitenland. Na inspanning volgt natuurlijk ontspanning. Dat wordt geboden bij Gasterie de Lieve Hemel in Sevenum waar de eigenaren Limburgse gastvrijheid combineren met een vleugje Franse charme.

Bij deze B&B kan genoten worden van een relaxte ervaring in de Dutch Tub. ’s Avonds is het  aanschuiven voor de Table d’Hôte vol culinaire verrassingen.
Ook zo toe aan een Nanovakantie? Check www.liefdevoorlimburg.nl voor nog honderden andere opties.

Bron: Persbericht Maart 2018 Liefde voor Limburg.

Met dank aan de dienst Toerisme Limburg en in het bijzonder aan Mevrouw Jeske van Gerven.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Toerisme Liefde voor Limburg.nl