Kerst in Noord-Limburg


Dat heerlijke kerstgevoel ervaren, doe je in Noord-Limburg en in Leudal. In de aanloop naar en tijdens de kerstvakantie is samenzijn met vrienden en de hele familie in een handomdraai gefaciliteerd. Vanuit een groepsaccomodatie of een vakantiehuis maken jullie samen de leukste dagtripjes in de buurt en vlak over de grens naar Duitsland en België.


Overnachten in de winter


In de regio liggen fijne vakantieparken die heel geschikt zijn voor families met kinderen. Zo hebben de Schatberg in Sevenum en Parc de Witte Vennen in Oostrum sfeervolle woningen aan de waterkant. Met wat geluk kan daarop geschaatst worden deze winter.

Op Buitenhof de Leistert in Roggel overnacht je in een van de vrijstaande boerderijen met riet gedekte daken. Het jaar afsluiten in absolute luxe? Bij Resort Arcen, in het gelijknamige pittoreske Maasdorp Arcen, huur je een vakantiewoning met een binnenbad.

Vanaf Resort Arcen ben je zó in het centrum van Arcen waar op 9 en 10 december de klok wordt teruggezet naar het jaar 1850 tijdens het Scrooge festival. Hier geniet je van de betoverende winterse sfeer met fakkelende lantaarns en vuurkorven. Honderden mensen in Dickenskledij, kramen met hedendaagse snuisterijen, lekkere hapje en drankjes, theater en muziek maken dat iedereen (zélfs Scrooge) helemaal in de kerststemming komt.


Weihnachtshoppen


Wie houdt van kerstshoppen, treft het in Noord-Limburg: dankzij de ligging ten opzichte van Duitsland en België is een Kerstmarkt altijd dichtbij.

Het hart van de Kerstmarkt-liefhebben gaat sneller kloppen als hij denk aan de Weihnachtsmarkten van Düsseldorf en Keulen. En beide steden zijn maar een uurtje rijden. Bij de andere buren is Luik een echte aanrader: het is vlakbij én het heeft de oudste Kerstmarkt in heel België.

In Noord-Limburg zelf zie je de prachtige Kerstshow van Tuincentrum Leurs in Venlo. In deze prijswinnende, mooiste Kerstshow van Nederland vergaap je je aan een wondere wereld vol beleving en inspiratie. Extra bijzonder is de complete miniatuur droomwereld van Lemax die hier te zien is. Bij Green Barn Christmas Barn, gelegen bij Jacobs Budgetplan in Venlo, kun je op zondagen in november en december de Farmersschuur met het hele gezin het boerenleven in de winter bekijken, shoppen, schaatsen en dieren knuffelen.


Voor het hele gezin


Voor en tijdens de kerstvakantie is er voor het hele gezin wat te doen. Van 15 december tot en met 7 januari is het in Venray één grote winterpret. Op het schouwburgplein is een prachtige ijsbaan. Ook als het wat slechter weer is of als je binnen wilt opwarmen.

Tot de jaarwisseling bezoek je bij het Limburgs Museum de familietentoonstelling van Paul van Loon, schrijver van onder ander Dolfje Weerwolfje en de Griezelbus. Bij Taurus World of Adventure beleeft het hele gezin de spannendste avonturen tijdens een lastergame of op de indoor golfbaan mét T-Rex in je kielzog. Attractiepark Toverland, met haar vele indoor attracties, is natuurlijk voor elke familie een feestje om te bezoeken.


Door weer en wind


Samen geniet je misschien nog wel het meeste tijdens een frisse, winterse wandeling. Bijvoorbeeld door Nationaal Park de Groote Peel of Nationaal Park de Maasduinen. Rond de feestdagen worden er ook sfeervolle wandelingen georganiseerd.

Zo is er op 17 december in Vredepeel een mooie lichtjeswandeling. Op Tweede Kerstdag is er een mooie, winterse wandeling in Baarlo en op 27 december wijzen vuurkorven, fakkels en kaarsjes de weg in Kasteelpark ter Horst in Horst. Op 21 december vindt in Gennep traditioneel de Kaarsjesavond plaats. Op het plein voor het oude stadhuis ontsteken de inwoners hun meegebrachte kaars en worden er samen kerstliedjes gezongen. Meedoen is beleven!

Op https://www.liefdevoorlimburg.nl/thema/kerst staat het aanbod van Noord-Limburg tijdens de feestdagen bij elkaar. Ook vindt u op deze website meer dan 300 routes, dagjes uit, overnachtingsaccommodaties, adresjes om te eten en drinken en evenementen.

Bron: Persbericht LiefdevoorLimburg
Met dank aan de dienst toerisme liefdevoorlimburg en in het bijzonder aan Jeske van Gerven
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Toerisme Liefde voor Limburg