Voor wie de schoonheid van het Meetjesland in Oost-Vlaanderen wil ontdekken, is dit de ideale wandeling. In totaal stap je 13 kilometer in een vlak reliëf, waarvan het grootste deel je leidt over verharde wandelwegen. Start en aankomst is het kerkje Landsdijk, Landsdijk, 9968 Bassevelde. De volgende, opeenvolgende knooppunten zijn in een lusvorm samengesteld, waardoor je vertrekpunt ook steeds weer je aankomstpunt is. Deze wandelmethode maakt het mogelijk dat je van om het even waar deze wandeling kan starten.

Wens je toch te vertrekken aan het kerkje Landsdijk, dan hoef je deze knooppunten te volgen: 34 – 35 – 29 – 28 – 37 – 36 – 43 – 44 – 45 – 34. Onderweg passeer je enkele horecazaken, die de wandelaars uitnodigen om te genieten van een hapje of een drankje. Eenmaal dat je gestart bent aan de beschermde dorpskiosk van Bassevelde, zet je koers naar de uitgestrekte Isabellapolder; waar de dijken een stille getuige zijn van de felle strijd die ooit gevochten werd tussen de mens en de zee. Voorts kijk je vanop de dijken voortdurend uit op het mooie kerkje van Landsdijk, met in de verte de imposante kerken van Bassevelde en Watervliet.

Als tip wil ik jullie nog meegeven dat je je wagen kan parkeren voor de kerk; en dat deze wandeling ook toegankelijk is voor honden. Via deze link kan je de wandelroute downloaden om daarna uit te printen.

Hier kan je even stoppen en wat genieten van een hapje of een drankje:

Zin om wat langer te verblijven:

Bron: Toerisme Meetjesland – Wandelen in het groen van Bassevelde; en StapAf – Boerke, in de groene long tussen de kerk van Bassevelde en die van Landsdijk.

Met dank aan de dienst Toerisme Meetjesland, StapAf en de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.