2015-10-16 12.16.14De stad Herentals nodigt iedereen uit tot deze gecombineerde wandeling, die je zowel door de stad als door het omliggende groen loodst. In totaal moet je een afstand van 6,7 kilometer overbruggen, maar onderweg word je verwend door de rijke geschiedenis van de stad, alsook door de prachtige bossen, welke aan de rand van de stad liggen en hoogtepunt van deze wandeling is de heuvel waarop een toren gebouwd werd, om de bezoekers een uniek panorama te bieden.

Wat ook interessant is om te weten is dat je deze wandelroute perfect kan doen wanneer je met de trein reist, want de wandeling passeert immers langs het station. Je doet dan eerst de stadswandeling en pas daarna ga je verder door het groen van Herentals.

In het stadscentrum stap je overal over verharde wegen, maar in de groene zone stap je over niet verharde stukken, soms zelfs zanderig en af en toe met trappen. Hierdoor is de volledige wandeling niet toegankelijk voor rolwagens, enkel in het stadsgedeelte, en verder is deze wandelroute niet bewegwijzerd; maar geen nood, want via deze link kan je de volledige beschrijving printen:  http://www.reisroutes.be/stadswandelroutes/herentals-wandelen-tussen-groen-en-monumenten-68-3.aspx.

De belangrijkste monumenten die je tegenkomt zijn: