Eerst en vooral wil ik nog even zeggen dat, alle nieuwe pagina’s die ik momenteel aanmaak met betrekking tot de Kempen, terug te vinden zijn in de nieuwe Vakantiegids Kempen 2019, en dat je deze gids met een extra fietsbijlage kan bekomen via de dienst Toerisme Kempen.

De activiteit van vandaag is kindvriendelijk en neemt jullie mee naar het natuurgebied Scheps in de gemeente Balen. Aangezien dit gebied in de vallei van de Grote Nete ligt, tussen Olmen en het gehucht Scheps, heb je hier geen lawaai van auto’s die constant voorbij rijden, maar geniet je ten volle van de rust en de stilte.

Het natuurgebied is 600 hectare groot, en wordt bewoond door kikkers, padden en salamanders die er graag verstoppertje spelen. Van achter de kijkwand kan je genieten van het spektakel van de vele vogels die er verblijven. Kortom een ideale plek voor jong en oud die genieten wil van de natuur.

Om je uitstap volledig te laten slagen, is er een bewegwijzerde wandeling voorzien van 6,8 kilometer. Starten doe je in Scheps, op de parking Halflochtdijk. Je eerste knooppunt is 52, en vervolgens gaat het verder via deze wandelknooppunten: 51 – 56 – 78 – 63 – 62 – 58 – 57 – 55 – 56 – 51 en 52. De Schepswandeling werd in 2012 uitgeroepen tot ‘mooiste wandeling van de provincie Antwerpen’.

Bron: Vakantiegids Kempen 2019, samengesteld door Toerisme Provincie Antwerpen.

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen en in het bijzonder aan Mevrouw Karen Bouts.

Info betreffende de foto op deze pagina: © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen.