< Bosland, dromen tussen bomen >


Om een prachtige natuurwandeling te maken, hoef je je helemaal niet te verplaatsen naar andere continenten. In Noord- Limburg kan het in de omgeving van Lommel. Starten doe je aan het sportcomplex, Sportveldenstraat 10 in Lommel, waar je je wagen makkelijk kwijt kan op de gratis parking. Na enkele stappen zit je meteen in de prachtige natuur die de Sahara rijk is: prachtige groene bossen die de talrijke waterplassen omarmen.

Voorts is er nog een fenomenale voetgangersbrug welke je van de ene oever van het Kempisch kanaal naar de andere brengt; en absolute blikvanger midden in het landschap, is de reus van Bosland. Deze 30 meter hoge toren bezorgt je een uniek schouwspel, waardoor je bij helder weer tot wel 25 kilometer ver kan kijken; tenminste als je het ziet zitten om 144 trappen te beklimmen. Huisdieren zijn hier ook van harte welkom, maar moeten wel aan de leiband, aangezien je wandelt doorheen een kwetsbaar gebied.

Als wandelaar kan je zelf de keuze maken uit de afstand die je wil wandelen:

• 2,9 km – Blauw
• 5,9 km – Oranje
• 12 km – Rood
• 1 km Verbindingsroute – Bruin

Tijdens de wandeling kan je, mist een kleine afwijking van het wandeltraject, genieten van een lekker streekbiertje op het zonnig terras van taverne Den Engel.
In het centrum van Lommel zijn verschillende horecazaken waar je kan genieten van een hapje en een drankje; en in de omgeving van de school is er ook een gratis parking voorzien.
Op zulke plaatsen, tussen de locale bevolking, ervaar je de echte Limburgers: een sympathiek volk met het hart op de tong en steeds bereid om iemand te helpen. Ik kom hier telkens weer graag terug.

Bron: dienst Toerisme Lommel

Met dank aan de dienst Toerisme Lommel.
Met dank aan de dienst Toerisme Limburg.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.