In deze bizarre tijden, waarin het Coronavirus ons leven beheerst, willen we ons af en toe op een veilige manier eens buitenshuis begeven. En hoe kunnen we dat beter doen met een mooie wandeling of fietstocht in ons eigen landje, of eigen streek. Om het steeds veilig te houden moeten we ons houden van de vooropgestelde regels, maar dat neemt zeker niet weg dat we ondanks alles, toch kunnen genieten van de prachtige natuur die Vlaanderen rijk is.

Vandaag neem ik jullie mee, zoals de titel reeds doet vermoeden, naar de Groene Gordel voor een wandeling die jullie een mix voorschotelt van verharde- en onverharde wandelpaden, met daar bovenop nog een stuk wandelroute dat loopt over een knuppelpad. Dat laatste alleen al is een belevenis op zich. Met andere woorden, 11,7 kilometer puur genieten.

Start en aankomst liggen aan de Sporthal Den Dijk, Dijkstraat 1 in Wespelaar. Nadat je je wagen geparkeerd hebt, ben je volledig klaar om de volgende knooppunten af te stappen: 5 – 50 – 52 – 54 – 55 – 56 – 58 – 501 – 515 – 516 – 53 – 51 – 5. Onderweg geniet je van de Antitankgracht en het Haachts Broek. Dat laatste is een prachtig wandelgebied met bruggetjes en knuppelpaden. Kortom een plaats waar je echt het gevoel krijgt dat je er hopeloos kan verdwalen.

Schrik er niet van dat je af en toe eens een kudde grote grazers passeert die zorgen voor de open plekken op het domein, die dan weer erg in trek zijn bij talrijke zonnekloppers zoals de vlinders en de andere insecten. Als tip wou ik nog even vermelden dat deze wandeling een suggestielus is op het wandelnetwerk Demer en Dijle, waar nog tal van andere wandelingen beschreven staan. Zin naar meer? Kijk dan vlug op www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelen.

 

Bron: magazine GroeneGordel & Hageland; 6 BUITEN-gewone wandelingen #DEWANDELPROVINCIE.

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Mevrouw Sabrina Wuyckens.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Lander Loeckx / Toerisme Vlaams-Brabant.