Wie denkt aan de Voerstreek, denkt meteen aan de regio ten oosten van de Maas. Dit stukje paradijs is goed verscholen tussen de steile heuvels, de kleurrijke valleien, de holle wegen, de bossen en de hoogstamboomgaarden. Hier kom je graag terug om bijzondere plekjes te ontdekken in het heuvelachtige landschap met zijn talrijke vergezichten, die garant staan voor een schitterend decor tijdens je fietstocht of wandeling.

Typerend voor deze streek zijn de zes nostalgische dorpjes die mooie vakwerkhuizen, kerken, kapelletjes, kastelen en tal van historische toppers herbergen. Vele bezoekers komen hier dan ook uitrusten en genieten van een welverdiende vakantie in één van de vele verblijven die de streek rijk is. Bovendien kan je hier ook genieten van de vele lekkernijen die dit mooie gebied voortbrengt.

Hou je van een pittige wandeling, dan is de Vuursteenwandeling eentje die jullie niet zal teleurstellen. De rode draad onderweg is de silex of rode vuursteen, die verwerkt werd in het landschap, maar evenzeer in de gebouwen. Laat je meevoeren op een tocht door bossen en holle wegen, langs weilanden, valleien en opborrelende bronnetjes.

Geniet van het wisselend erfgoed dat bestaat uit een afwisseling van kleine kruisen en kapelletjes tot fraaie vakwerkhuizen met vuursteen, een monumentaal kasteel of een spoorwegviaduct. De start van deze 9 kilometer mooie ontdekkingstocht ligt op het kerkplein van Sint-Pieters-Voeren, en is samengesteld aan de hand van opeenvolgende knooppunten. De Voerstreek wandelkaart met daarin 7 thema-wandelingen, kan je voor slechts 8 euro online bestellen via deze link.

Bron: De Voerstreek – Verborgen groene parel – editie 2021.

Met dank aan de dienst Toerisme Voerstreek en in het bijzonder Mevrouw Lindsey Truyers.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Toerisme Voerstreek en de foto’s werden genomen door © Evi Keyaert, © Monique Van Hooff en © Guido Sweron.