De gezellige stad Venlo ligt in het prachtige Maasduinen-gebied met unieke natuurwaarden zoals gebieden met heide-, stuifzand-, boslandschappen, de Maasplassen en natuurlijk de rivier de Maas. Je kunt er prachtige wandelingen en fietstochten maken. Ook zijn er spectaculaire mountainbikeroutes en uitgebreide ruiter- en menroutes. Kortom een heerlijke plek om even de benen te strekken, tot rust te komen en te genieten van een lekker hapje en drankje bij een van de bezoekerscentra van het Nationaal Park De Maasduinen. Kijk voor een overzicht van alle bezoekerscentra & handige informatie op www.maasduinen.nl.

“Toeristisch Platform Maasduinen en Venlo Partners ontwikkelen shoppingroutes”

Om bezoekers van de stad gemakkelijker kennis te laten maken met de stad en om ze weg te helpen zijn er twee shoppingroutes ontwikkeld door Platform Maasduinen en citymarketingorganisatie Venlo Partners. De routes leiden bezoekers van Venlo langs de leukste insider tips. Dat Venlo een ontzettend tof winkelaanbod heeft is al langer bekend. De binnenstad herbergt ruim 400 winkels. Grote merken en bekende warenhuizen maar ook boetiekjes en speciaalzaken zijn er velen. Daarnaast heeft Venlo het grootste aantal horecazaken per inwoner in Nederland en een rijk aanbod aan cultuur en evenementen. Een bezoek aan Venlo is daarom altijd verrassend.

Er zijn 2 routes ontwikkeld; een voor bezoekers die graag ‘big brands’ shoppen. Deze route voert langs boetiekjes met de bekendere merken en met name langs ketens als Primark en Mango. Onderweg doet de route horecazaken aan met klinkende namen als ‘De Brouwersplaats’ voor fijne biertjes en ‘Hungry Hippo’ dat waanzinnige falafel serveert.

De route ‘Local shops and sweets’ voert onder andere langs een bijzondere banketbakkerij, het authentieke snoepwinkeltje Truuske en een sieradenwinkeltje waar uit duizenden kralen en bedels een eigen sieraad samengesteld kan worden. Ook zitten een exclusieve sneakerzaak, Calico Jack, diverse modezaken en een wijnspecialist, Vinoteca Lina, aan de route.

Voor de kerstvakantie is Venlo een absolute aanrader! Tijdens Winter in Venlo is het volop genieten in de binnenstad met o.a. huis van de Kerstman in de Bibliotheek, diverse optredens in de straten en er kan geschaatst worden op de schaatsbaan van Venlo on Ice op de Oude Markt. De binnenstad herbergt enkele fijne hotels zoals bijvoorbeeld het nieuwe Theaterhotel. Maar rondom Venloliggen nog veel meer hotels, B&B’s en bungalowparken. Kijk op www.maasduinen.nl en www.venloverwelkomt.nl voor nog veel meer leuke tips voor een onvergetelijk bezoek aan Venlo en omgeving.

Praktische informatie:

De routes zijn te bekijken via deze links:

https://www.liefdevoorlimburg.nl/wandelen/Shoppingroute-Local-Shops-and-Sweets

https://www.liefdevoorlimburg.nl/wandelen/Shoppingroute-Big-Brands-and-Sushi

De routes zijn ook te wandelen met behulp van de smartphone. De benodigde app van Liefde voor Limburg is gratis te downloaden in de Android Marketplace en Appstore. Bij de VVV winkel in Venlo (Klaasstraat 17) en bij veel overnachtingsaccommodaties is de wandelfolder gratis verkrijgbaar.

Bron: Persbericht Venlo Partners, Maasduinen en Liefde voor Limburg – editie december 2018.

Met dank aan de dienst Toerisme Liefde voor Limburg en in het bijzonder aan Mevrouw Jeske van Gerven.
Met dank aan Cuna de Loe – Toeristisch Platform Maasduinen.
Met dank aan Nicky Verhaagh – Venlo Partners
Info betreffende de foto op deze pagina: © Copyright Toerisme Liefde voor Limburg.